ANNONS

Feng Shui tips – så sover du bättre om nätterna

/

Genom att undvika vassa hörn, vinklar och tunga föremål som hänger ovanför dig kan du få en bättre sömn och lättare koppla av med hjälp av några av Feng Shuins verktyg.

Undvik tyngd över huvudet

Att undvika en hylla med massa prylar är en fördel om du vill sova gott om natten. Det kan kännas hotfullt och skapa en viss oro över att sakerna ska trilla ner på dig. Energier som ger oss denna känsla påverkar oss medvetet eller omedvetet. Se också till att undvika att ligga under snedtak, eller hänga en stor lampa över sängen, då de båda ger en tryckande känsla.

simplicity tyngd sovrum feng shui

Undvik vassa hörn

Se till att ditt nattduksbord inte är högre än sängen, så du har dess vassa hörn pekandes mot ansiktet när du ska sova. Detta är både obehagligt, störande och kan i värsta fall göra dig illa.

sovrum nattduksbord feng shui

Möblera sängen i kraftposition

Med kraftposition menas, stöd i ryggen mot en vägg, en rejäl sänggavel och med uppsikt över rummets fönster och dörrar. Då har du fått en trygg utgångspunkt i ditt sovrum, vilket är avgörande om du vill sova gott. Detta är något vi har i oss sedan lång tid tillbaka, när vi låg givakt i grottorna och ville skydda oss mot farliga djur.

Lexington b3

Undvik elektrisk ström under sängen

Undvik sänglampor, där elledningen går under sängen. Att ha elektrisk ström under huvudet som går fram och tillbaka under en natten kan göra det svårt att koppla av.

sängbord

Mörklägg och lugna energierna i rummet

Genom att ha bra mörkläggningsgardiner, samt lugna energierna i sovrummet med hjälp av matta på golvet, gardiner på väggarna och växter i fönstren, skapas en behaglig rörelse i rummet som gör det vilsamt och harmoniskt.

Färgsätt ditt sovrum med lugna kulörer

Att välja färger som är neutrala, grå, greige, beige, grönt eller svalkande blå gör det enklare för oss att koppla av. Undvik röda toner som får vårt hjärta att slå snabbare. Även en pudrig rosa, som anses vara omhuldande och moderlig, passar fint in i ett sovrum. Är det i något rum som du kan ha en viss obalans mellan yin och yang så är det sovrummet. Här får gärna det feminina väga över.

sovrum puder

Hoppas ni nu ska sussa gott!

Kram Jannice

Du vet väl om att Add Simplicity finns på Facebook. In och gilla! Då vet du att du inte går miste om något!

Bilder: Mio, Sköna hem, Add Simplicity, Add Simplicity, Pinterest.

.

,

19
81

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00