ANNONS

Monluxsviten, före- och efterbilder

/

Monluxsviten på Clarion Sign

Många har önskat före- och efterbilder på sviten som jag inrett på Clarion Sign. Så här kommer ett ihopplock av bilder.

FÖRE

IMG_1975

Här ser ni rummets ”powerwall” före förändringen. En vägg som jag tyckte Monluxspegeln skulle få en central plats på, den skulle ramas in och få skina! Men det är också en vägg som man ser när man sitter i soffan. Den skapar stämning till hela rummet och är den absolut viktigaste delen. Den sätter helt enkelt tonen för hela svitens känsla.

EFTER

IMG_4352

Jag ville som sagt att den vackra Monluxspegeln skulle få ramas in och glänsa. Jag ritade en skiss till Mathias (delägare i Monlux) på en platsbyggd bokhylla som han sedan med bravur gjorde till verklighet. Vi målade in bokhyllan i samma kulör som rummets vägg.

FÖRE

IMG_1329

IMG_4650

Vardagsrummet är som en triangel och inte helt lätt att möblera. Väggarna höll en varmvit färg och det blev kontrastrikt med starka röda och blå detaljer.

EFTER

Monlux-133

Foto: Linda Broström

Mitt mål var att inte tappa den nordiska stilen, men att göra rummet mer harmoniskt och ombonat. Jag valde en färgskala i gråtoner, men lät kulörerna på textilier och dekoration bli mer smutsiga, och jobbade med dämpade toner. Den vackra mattan är från Carpet Vista. Väggfärgen, från Caparol och kulören heter Jura 35.

FÖRE

IMG_1316

Sovrummet var lite stelt och kalt för min smak. En mörk fond vägg till vita väggar, vita möbler och krom, blev ganska stora kontraster. Jag ville sudda ut ytterligheterna och göra övergången mer varsam.

EFTER

Monlux-108

Foto: Linda Broström

Hotellet har en mängd vackra designmöbler och jag kände direkt att jag ville ha Arne Jacobsens ägget istället för tamburmajoren och en champagnefärgad Monluxspegel över. Färgen på väggarn byttes ut till en åskblågrå ljusare ton (3 ggr kikade jag och valde innan jag var nöjd) och målades inte bara som fondvägg utan i hela rummet.

En inbjudande sänggavel i sammet och nya moderna soffbord, som ändå behåller stilen men som mjukar upp med sina vackra detaljer blev pricken över i tillsammans med mustiga kulörer på kuddar och överkast.

Sängbord från by Crea. Lampor från Inredningsgalleriet. Tyg till sänggavel samt kuddar, Ernst Hotel Supply. Sängöverkast, Classic Collection. Matta, Carpet Vista. Väggfärg Caparol, kulör Arctis 10.

FÖRE

IMG_1315

EFTER

Monlux-102

Foto: Linda Broström

FÖRE

IMG_1321

EFTER

Monlux-103-2

Foto: Linda Broström

Jag försökte behålla så mycket som möjligt och gardinerna kom till sin rätt tillsammans med den nya väggfärgen. Björkgarderoben, målade vi in i samma kulör som väggen. Allt för att ge lugn i rummet.

FÖRE

IMG_1320

Hallen är väldigt lång och svårmöblerad. Den mörka mattan gav ganska så hårt intryck till de vita väggarna.

EFTER

Monlux-141

Foto: Linda Broström

Två vackra Monluxspeglar med stämningsfullt ljus i denna hall blev magi. Samma grå kulör på väggarna som i vardagsrummet (Caparol Jura 35) och ett ”årstidsbord” med en vas med blommor ger en välkomnande känsla till gästen. En matta på golvet i de bruna tonerna som binder ihop såväl vardagsrummets textiler, som sovrummets detaljer blev en fin ”röd tråd” i sviten.

Matta från Carpet Vista. Fina krokar från Habo Selection.

Japp, det var några bilder och mina tankar kring inredningen!

Nu är jag såklart nyfiken på vad ni tycker!?

Kram Jannice

Jannice Wistrand, Add Simplicity – Förebilder
Linda Boström – Efterbilder

21
124

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00