Monluxsviten, före- och efterbilder

Monluxsviten på Clarion Sign

Många har önskat före- och efterbilder på sviten som jag inrett på Clarion Sign. Så här kommer ett ihopplock av bilder.

FÖRE

IMG_1975

Här ser ni rummets ”powerwall” före förändringen. En vägg som jag tyckte Monluxspegeln skulle få en central plats på, den skulle ramas in och få skina! Men det är också en vägg som man ser när man sitter i soffan. Den skapar stämning till hela rummet och är den absolut viktigaste delen. Den sätter helt enkelt tonen för hela svitens känsla.

EFTER

IMG_4352

Jag ville som sagt att den vackra Monluxspegeln skulle få ramas in och glänsa. Jag ritade en skiss till Mathias (delägare i Monlux) på en platsbyggd bokhylla som han sedan med bravur gjorde till verklighet. Vi målade in bokhyllan i samma kulör som rummets vägg.

FÖRE

IMG_1329

IMG_4650

Vardagsrummet är som en triangel och inte helt lätt att möblera. Väggarna höll en varmvit färg och det blev kontrastrikt med starka röda och blå detaljer.

EFTER

Monlux-133

Foto: Linda Broström

Mitt mål var att inte tappa den nordiska stilen, men att göra rummet mer harmoniskt och ombonat. Jag valde en färgskala i gråtoner, men lät kulörerna på textilier och dekoration bli mer smutsiga, och jobbade med dämpade toner. Den vackra mattan är från Carpet Vista. Väggfärgen, från Caparol och kulören heter Jura 35.

FÖRE

IMG_1316

Sovrummet var lite stelt och kalt för min smak. En mörk fond vägg till vita väggar, vita möbler och krom, blev ganska stora kontraster. Jag ville sudda ut ytterligheterna och göra övergången mer varsam.

EFTER

Monlux-108

Foto: Linda Broström

Hotellet har en mängd vackra designmöbler och jag kände direkt att jag ville ha Arne Jacobsens ägget istället för tamburmajoren och en champagnefärgad Monluxspegel över. Färgen på väggarn byttes ut till en åskblågrå ljusare ton (3 ggr kikade jag och valde innan jag var nöjd) och målades inte bara som fondvägg utan i hela rummet.

En inbjudande sänggavel i sammet och nya moderna soffbord, som ändå behåller stilen men som mjukar upp med sina vackra detaljer blev pricken över i tillsammans med mustiga kulörer på kuddar och överkast.

Sängbord från by Crea. Lampor från Inredningsgalleriet. Tyg till sänggavel samt kuddar, Ernst Hotel Supply. Sängöverkast, Classic Collection. Matta, Carpet Vista. Väggfärg Caparol, kulör Arctis 10.

FÖRE

IMG_1315

EFTER

Monlux-102

Foto: Linda Broström

FÖRE

IMG_1321

EFTER

Monlux-103-2

Foto: Linda Broström

Jag försökte behålla så mycket som möjligt och gardinerna kom till sin rätt tillsammans med den nya väggfärgen. Björkgarderoben, målade vi in i samma kulör som väggen. Allt för att ge lugn i rummet.

FÖRE

IMG_1320

Hallen är väldigt lång och svårmöblerad. Den mörka mattan gav ganska så hårt intryck till de vita väggarna.

EFTER

Monlux-141

Foto: Linda Broström

Två vackra Monluxspeglar med stämningsfullt ljus i denna hall blev magi. Samma grå kulör på väggarna som i vardagsrummet (Caparol Jura 35) och ett ”årstidsbord” med en vas med blommor ger en välkomnande känsla till gästen. En matta på golvet i de bruna tonerna som binder ihop såväl vardagsrummets textiler, som sovrummets detaljer blev en fin ”röd tråd” i sviten.

Matta från Carpet Vista. Fina krokar från Habo Selection.

Japp, det var några bilder och mina tankar kring inredningen!

Nu är jag såklart nyfiken på vad ni tycker!?

Kram Jannice

Jannice Wistrand, Add Simplicity – Förebilder
Linda Boström – Efterbilder

 

 1. Otroligt snyggt! Vilket häst- jobb du gjort med att förvandla dessa rum!
  Du är verkligen sjukt duktig på det du gör,fortsätt såhär !!
  Kram,
  Monica i Rom

  1. ÅÅåååh tack! Vi alla inblandade är sååå nöjda och även gästerna och det känns ju underbart! KRAM

 2. Kicki skriver:

  Så himla fint o mysigt det blev med andra färger och där allt stämmer och håller ihop. Sovrummet t ex där cognacsfärgen på fåtöljen kommer igen både i kudde och sängborden👍 Du är grymt duktig Jannice🌹
  Men om jag får säga en detalj som jag inte gillade så var det soffbordet som jag tyckte var tråkigt🤔
  Kram

  1. Sara skriver:

   Håller helt med!

  1. Det var ett dyrt design bord som fanns där sedan tidigare, tycket att det vävdes in bra och ville visa att man inte behöver byta ut allt för att det ska bli bra. kram

 3. Så fint det blev!!!
  Kul att se före och efter bilder. 🙂

  Ha en fin dag!

  1. Vad roligt att du tycker om. nästa gång ni kommer till Sthlm får ni bo där!!! KRAM

 4. Så himla fint det blev och vilket jobb du/ni gjort! Jättekul att få se före- och efterbilderna 🙂

  1. Tack! Vad glad jag / vi blir! Vi är så nöjda och det känns fantastiskt att få ha en Monluxsvit på Sveriges största designhotell! kram

 5. Emma skriver:

  Helt fantastiskt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..