ANNONS

Bakomliggande moodboards till Monluxsviten

/

Moodboard bakom inredningen i Monluxsviten.

Skärmavbild 2019-02-28 kl. 11.06.39

Idag tänkte jag bjuda er på bakomliggande moodboards till mitt projekt med att inreda Monluxsviten på Clarion Sign. Hur det kan se ut från idéstadie till hur det faktiskt blir i verkligheten. Ovan ser ni mitt första känslokollage, efter det att jag gått igenom hotellets grafiska profil och möbler.

Under resans gång ville jag klä den här stilen ytterligare genom mörkare ton på väggarna och omhuldande material som håller om hotellgästen och som framför allt lyfter dessa otroligt vackra speglar. Vårt mål var att man som gäst i Monluxsviten skulle få uppleva den där ”äntligen-känslan”, när dagens alla måsten är till ända och tiden bara är din.

VARDAGSRUMMET

Skärmavbild 2019-04-26 kl. 13.15.26

I vardagsrummet kände jag direkt att jag ville byta ut de röda fåtöljerna (se inlägget med före- och efterbilder HÄR), göra tonerna dovare och mer varsamma och en varmgrå vägg skulle bli perfekt tillsammans med ljusinsläppet från öst.

IMG_4350

Jag behöll både lampan, soffan och soffbordet, och hittade Jetsonfåtöljerna i ett konferensrum på hotellet. Vackra kuddar från Klässbolls Linneväveri, Ernst Hotel Supply och Himla (även pläden kommer därifrån), samt mattan från Carpet Vista satte färg på rummet. Underbar dekoration i bokhyllan från Cooee Design, Bookbinders, Lindform och Louise Roe. Underbara svensktillverkade doftljus från Quod. Den snygga vita lampan på kaffebordet är från bsweden, belysningsbolaget.

Här valde jag Monlux stora fyrkantiga spegel 80 cm med svart ram. Blev snygg kontrast till bokhyllans grå toner och binder ihop stolarna fint i rummet.

SOVRUMMET

Skärmavbild 2019-05-14 kl. 09.42.37

Sovrummet skulle bli mer omtänksamt, med mer textilier, en mjuk sänggavel att luta sig emot och nr 1 för mig – en läsplats där man kan njuta av att iaktta Stockholm lite från ovan medan man upplever Monluxsviten med alla sina sinnen i en fridfull parantes mitt i livets tempo där utanför dörren.

Monlux-101

Foto: Linda Broström

Tonen på väggarna i det här rummet blev enligt mig perfekt. Men som jag trixade med denna innan jag hittade den. Arctis 10 heter den och finns hos Caparol.Perfekt åskblågrå, inte för mörk och sitter som en smäck till de bruna och krispigt vita tonerna.

Den vackra fåtöljen från Arne Jacobsen hittade jag också på hotellet. Jag hade bestämt mig tidigt för by Creas fina sängbord och valde skinn som gifte sig med fåtöljen. Även kuddarna som är uppsydda av Ernst Hotel Supply binder ihop såväl väggfärg som skinnets kulör. Överkast från Classic Collection. Matta från Carpet Vista. Designlamporna hittade jag hos Inredningsgalleriet med ett grymt stort sortiment. Stora fönster kräver stora växter och krukor. Krukorna hittade jag hos Dbkd. Dekorationsvaser i fönster från Lindform.

Spegeln här är deep champagne från Monlux, 80 cm. En personlig favorit!

HALLEN

Skärmavbild 2019-05-14 kl. 09.48.05

Hallen var det svåraste, en avlång transportsträcka på 7 meter. Men de två Monluxspeglarna hjälpte på en gång till att skapa den stämning jag ville åt. Ett mjukt, omtänksamt välkomnande. Med ett ”årstidsbord” för avlastning och krokar på hela högersidan från Habo Selection, öppnar det också upp för events där klädföretag kan använda utrymmet till en catwalk.

Monlux-144

Foto: Linda Broström

Underbar vas från Målerås design av prisbelönta Marcus Emilsson fick skapa det välkomnade intrycket. Idag har vi inte många glasbruk kvar i Sverige. Ett hantverk som jag vill belysa och som jag tycker är en fin produkt tillsammans med de svensktillverkade speglarna. I sviten bor många artister, Nobell pristagare från utlandet och jag tycker det är roligt att lyfta fram Sveriges kunnande när det gäller iögonfallande design.

Här valde jag två Monluxspeglar, den stora avlånga spegeln i svart 70×180 cm, och den runda 60 cm spegeln som är perfekt till sidobordet som jag hittade här.

Summa summarum:

Med detta inlägg vill jag belysa vikten av att göra grundjobbet med stilbedömning, färgsättningsval, mönster och material innan du börjar inreda ett rum, lägenhet, eller hus. Vill du få till en bra inredning i ditt hem är en moodboard (ett slags känslokollage) grunden för att lyckas!

Önskar er en fantastisk dag!

Kram Jannice

Moodboards: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Bilder från Monluxsviten: Jannice Wistrand, Linda Broström

.

.

8
58

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00