En viktig nyckel till en lyckad möblering i vardagsrummet

Inredningstipset som ger förutsättningar för en god inredning.

En lyckad möblering

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Ett enkelt tips för att få en lyckad möblering i vardagsrummet är att placera möblerna ut i rummet. Då frigörs plats till vackra bord och annan förvaring längs med väggarna och man nyttjar ytan maximalt. Som här ovan, en sittgrupp i mitten av rummet. Ett vackert sideboard i mässing som ger karaktär till rummet och ett stilleben vid väggen.

Flödet

Även flödet i rummet blir något helt annat. Rummet kan andas och alla väggar får vara med som en ram och ”hålla om inredningen”. Möblerar man dikt an väggarna blir det inget avstånd mellan vägg och möbel, vilket kan ge en ihoptryckt känsla som ”förminskar” ytorna.

Nu kan man gå fram till bordet bakom, göra ett vackert stilleben, liksom gå fram till fönstret kika ut eller pyssla med växterna utan att det står någon möbel och motar framför.

Notera också hur vackert man jobbat med den neutrala färgsättningen. Man har tillsatt ett mörkare träslag samt mässing för att ge värme till det annars beige och vita. Växtligheten i form av rejäla buketter och maffiga krukväxter ger liv åt rummet.

Men kraftpostionen då?

Jag tycker mycket om den här bilden. Och för dig som undrar över kraftpositionen, ja så länge en soffa flyttas ut i rummet och du inte har några dörrar/ingångar bakom dig, blir känslan ändå trygg. Och ibland kan det faktiskt vara en lösning om du har mycket fönster i ett rum, att flytta in soffan lite för att ge en mindre otrygg känsla. Att ha ett fönster i nacken kan lätt kännas ”dragit” och otryggt, genom att flytta in din soffa i rummet 1,5-2 m från fönstret känns betydligt mer harmoniskt.

Nu beger jag mig snart till Göteborg. Det vankas pressevent med Klingel där min poddpartner Katarina är hostess with the mostess.

Häng med på min Instastories och kolla in vilken känd tv-personlighet jag kommer ha till bordet!

Kram Jannice

Bild: House to home

.

.

 

LOADING..