Platsbyggd bokhylla – fördelarna!

Monluxsviten Clarion Sign Hotell

Monlux-120

Foto: Linda Broström

Vissa saker när man inreder blir ju bättre än andra. Och den här lösningen som jag skissade på till Monluxsviten är en. Att platsbygga något i ditt hem som har en central plats är bland det bästa du kan göra.

Du utnyttjar ytan maximalt, det ger förvaringsmöjligheter samt utrymme för att dekorera och tydliggöra den stil du vill förmedla i ditt hem.

Monlux-116

Foto: Linda Broström

Jag hade ju lyckan att få min skiss tolkad av ett proffs, Mathias Mörlin, som sedermera snickrade ihop den och gjorde den till verklighet.

Skärmavbild 2019-05-27 kl. 12.40.47

Och sedan ytterligare ett tips! Att måla in den platsbyggda bokhyllan i samma kulör som väggarna. Det ger ett lugnt harmoniskt intryck och framhäver produkterna på ett vackert sätt. Kulören här heter Jura 35 och finns hos Caparol.

IMG_4096

Monlux-119

Foto: Linda Broström

Monlux-121

Foto: Linda Broström

Skull vilja göra något liknande i vårt vardagsrum där vi har en urtråkig vägg som vi ser både från tv-soffan och matsalsbordet.

Monlux-122

Foto: Linda Broström

När jag skissade på bokhyllan var det första jag såg framför mig centerpiecen, den läckra spegeln från Monlux. Med sitt ljuvliga ljus, eleganta formspråk och känsla. Sedan ville jag att den skulle omringas av vackra skulpturer och fina föremål som mjukade upp kantigheten i bokhyllan och lyfte känslan i spegeln och Monluxsviten ytterligare.

Monlux-123

Foto: Linda Broström

Monlux-135

Foto: Linda Broström

Vad som också gör stor skillnad när man platsbygger är vad man väljer för beslag. Här har jag haft möjligheten att förkovra mig i Habo Selections vackra sortiment, med knoppar och handtag designade av Thomas Sandell som jag valde att använda mig av i hela sviten (och faktiskt i min Studio också). Blev fantastiskt fint!

För dig som är nyfiken på Monluxsviten och som skulle vilja boka en natt eller två där, finns den på Clarion Sign i Stockholm.

Ledig dag idag som kommer gå till att planera lite inför helgens festligheter, sonen fyller år. Det blir både kalas för släkt och vänner samt klassen på söndag. Och så en Championsleuge final på det på lördag kväll. Haha…

Söndag kväll kan jag säga, att jag slänger upp fötterna på soffbordet och njuter av lugnet.

Kram på er,
Jannice

Bilder: Linda Broström

.

.

 

LOADING..