Tre alternativ att färgsätta ditt hem på

Tips på färgsättning i ditt hem.

Jag tycker det är jätteviktigt att hålla ihop kulörerna i en inredning. Färg är det första vi lägger märke till, och som vi påverkas oerhört mycket av, så tänk igenom dina val noggrant. Extra fint och betydelsefullt blir det att hålla samma färgskalan när man har öppen planlösning, rum i fil eller om du bor på liten yta.

Accentfärg

1a1c613a29a78fb2535ee9f50f9658d1

Här använder man sig av oftast en kulör som kommer igen i rummet. Helst på 3 ställen för att det ska se genomtänkt ut och inte bli för plottrigt. En röd tråd går genom rummet, i ovanstående fall är den röda tråden gul.

Ton i ton

7def0975a52d4cb87f217b1d27e649cf

Innebär att man använda sig av en färgskala som går ton i ton av en kulör. En blå ton från den ljusaste till mörkaste. Detta ger ofta ett harmonisk intryck. För att det inte ska bli för platt, jobba med växtlighet.

En grågrön skala som går ton i ton kan exempelvis se ut så här:

9391a1e10251e1bd93fecc0564de2ed2

Nyanslika kulörer

Monlux-125

Foto: Linda Broström

Det här sättet att färgsätta känns oftast exklusivt och proffsigt. Det du gör är helt enkelt att välja några kulörer att arbeta med, men med lika mycket svärta och vita i sig. Alltså en gråblå ton möter en grågrön och en dämpad ton av exempelvis terrakotta. Styrkan på dina kulörer du valt kan vara allt ifrån pastell till starka primärfärger eller dammiga toner, men trickset är att välja någon av dem och sedan hålla sig till den ”styrkan” fast inom olika kulörer. Denna färgsättning använde jag mig av när jag inredde jag Monluxsviten på Clarion Sign.

Ha en fin dag!

Kram Jannice

Bild: One Kings Lane, Hornsby Style, Linda Broström

  1. Accentfärg på 3 ställen brukar jag försöka med. Min fråga, som jag funderat på ett tag, är då: räknas kuddarna som ett ställe och pläden som ett ställe när de ligger i samma soffa, så som på bilden? Bilden du har här visar då 3 olika ställen: lampa, kuddar, pläd?

    1. Om de är relativt samlade blir det en (kudd och pläd) flera krukor en och tavla en. exempelvis…

  2. Marit skriver:

    Lyssande på avsnittet du var med i av inredningspodden. Då pratade du om din online kurs inom feng shui. Men jag kan inte hitta på den 🤔

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..