Träslagens betydelse för en inredning

Träslag värmer inredningen.

86d57d7c2f993fda2ab3364768f36edd

Jag får ofta frågan hur man kan värma upp en inredningen och göra den mer ombonad? Ett tips från mig är att ni kikar på vilket trädslag ni använder er av där hemma. Har ni ens ett träslag ni jobbar med?

För att skapa en ombonad känsla behövs det alltid någon form av träslag. Extra fint tycker jag det blir när man som här ovan har mycket svart, vitt och sedan lägger till ett soffbord i en värmande brun ton. Tänk vilken kallare och stelare känsla det varit om man valt ett vitt eller svart bord.

Så tänk att använd träslag för att mjuka upp i din inredning och göra den välkomnande. Desto rödare i tonen, desto varmare känsla. Desto mörkare brun, desto mer jordande och lugnande blir din inredning. Desto askigare och gråare ton på träslaget, desto svalare intryck.

Kram på er,
Jannice

Bild: House to home

.

.

 

 1. Andrea skriver:

  Tänkvärt som alltid! TACK för all inspiration!
  Hur kan man tänk kring att blanda olika träslag/nyanser? Vi har tex ett borstat vitpigmenterat enstavsparkettgolv i ek. Skulle man kunn välja ett mörkare träslag på exempelvis ett soffbord utan att det ”skär” sig?

  1. Bara det håller samma ton så man inte blandar typ körsbär med askigare träslag.Så det kan du bara du går i din ”ton”

 2. Tina skriver:

  Nu har jag förstått varför matbord (inom Feng Shui) ofta är i mörkt träslag; det grundar och stabiliserar och ger en skön ro vid middagsbordet / samvaron.
  Jag lär mig, sakta men säkert men längtar efter din bok 🌸🌷
  Tack Jannice! När jag köper nytt matbord ska jag leta efter ett som är lite brunare än stolarna, så att det inte blir så ”platt”….
  Ha en fortsatt trevlig helg 🦋

  Ps. Vilken tapet är det du har i ditt kök? Den är mycket fin / kramiz

  1. Vad roligt att höra att mina inlägg är utvecklande och lärande.
   Den heter Acanthus och är från Engblad & Co. kram

 3. Kajsa skriver:

  Väldigt elegant bild!
  Vi kanske ska bygga ett vinterbonat uterum, och jag tänker ljust trä typ björk för att få det lätt luftigt och somrigt. Det är väl inte fel?
  KRAM

 4. Anna skriver:

  Fint! Själv har jag ”problem med för mycket trä” i vardagsrummet. Några äldre ärvda favoritlänkar (munkstolar o en sekretär nla) m svårt soffa, hur skulle jag kunna ljusa upp det?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..