Om du ska göra EN utflykt i sommar åk till…

Sommarens utflyktsmål. Norrviken.

IMG_6167

En av de finaste och vackraste platserna jag vet. Norrvikens trädgårdar. En plats jag försöker besöka titt som tätt. I fredags hade jag äran att få komma dit på event som Elsa Billgren bjöd in till. Hon har nämligen en utställning där i sommar. Temat är Barock, orangeriet är färdigbyggt, restaurangen tipp topp och trädgården ska vi inte tala om. Se själv!

Alltså det perfekta utflyktsmålet i sommar, ni måste om ni som jag, älskar trädgård, vackra miljöer, omhändertagande och god mat och fantastisk arkitektur. Ligger ett stenkast från Båstad.

IMG_6175

Här finns det inte mycket att tillägga. Feng Shui.

IMG_6177

IMG_6205

IMG_6194

Elsa tolkar barocken genom dess vackra imperfekt pärlor. I stora smycken som hänger i orangeriets delar.

IMG_6188

Här ser ni ett par örhängen som skulle fungera fint som taklampor, eller hur?

IMG_6184

IMG_6199

En annan utställare är konstnären Lisa Abelsson som jobbat i metallnät och kreerat vackra klänningar från Barocken och stora kungligheter.

IMG_6201

IMG_6214

I mitt rätta element. I den Japanska trädgården…

IMG_6219

Alltid bjuds det på fantastisk närodlad lunch och med inspirerande presentation.

IMG_6222

Efter lunch fick vi testa på och binda buketter som skulle inspireras av Barocken. En bukettform som är yvig och mycket, vilket är och har varit en stor trend länge nu.

IMG_6239

IMG_6236

IMG_6242

Och här står nu min Barockbukett här hemma. Svårt att misslyckas med så många vackra blomster.

Så kära bloggvänner. Lova mig att ni inte missar min pärla, Norrvikens trädgårdar i sommar. Min absoluta favorit. Så underbart att ta del av historien, och allt det vackra som skapats med tiden. Idag blir vi fullproppade med nutid via Instagram, men att få känna, lära sig mer om något från förr, att uppleva och insupa det vackra den här platsen har att erbjuda, både genom trädgård, inredning, hus, mat och kärleken till skönhet. DET ÄR SANN FENG SHUI!

Med sommarens bästa tips önskar jag er en fin söndag!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity, Daniella Witte, Ulrika Görefält

,

,

 1. Vi var på bröllop här för två somrar – MAGISKT!!! Måste tillbaka!

  Ja, men måste berätta… jag drömde att jag träffade dig och Per Holknekt i den fina sviten, haha. Är man ett superfan då eller? Haha 🙂

  1. haha underbart ju!!! Var vi trevliga?? 😉
   Ni får ju se till och bo där framöver.
   stor kram Jannice

 2. Tack för det tipset om Norrviken, dit kommer jag att åka. Eftersom jag redan är så förtjust i Helsingborg så passar det ju så bra att ta ett par semesterdagar där:-) Det ser fantastiskt ut! Ha en fin dag hälsar Helene

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..