Om du ska göra EN utflykt i sommar åk till…

Sommarens utflyktsmål. Norrviken.

En av de finaste och vackraste platserna jag vet. Norrvikens trädgårdar. En plats jag försöker besöka titt som tätt. I fredags hade jag äran att få komma dit på event som Elsa Billgren bjöd in till. Hon har nämligen en utställning där i sommar. Temat är Barock, orangeriet är färdigbyggt, restaurangen tipp topp och trädgården ska vi inte tala om. Se själv!

Alltså det perfekta utflyktsmålet i sommar, ni måste om ni som jag, älskar trädgård, vackra miljöer, omhändertagande och god mat och fantastisk arkitektur. Ligger ett stenkast från Båstad.

Här finns det inte mycket att tillägga. Feng Shui.

Elsa tolkar barocken genom dess vackra imperfekt pärlor. I stora smycken som hänger i orangeriets delar.

Här ser ni ett par örhängen som skulle fungera fint som taklampor, eller hur?

En annan utställare är konstnären Lisa Abelsson som jobbat i metallnät och kreerat vackra klänningar från Barocken och stora kungligheter.

I mitt rätta element. I den Japanska trädgården…

Alltid bjuds det på fantastisk närodlad lunch och med inspirerande presentation.

Efter lunch fick vi testa på och binda buketter som skulle inspireras av Barocken. En bukettform som är yvig och mycket, vilket är och har varit en stor trend länge nu.

Och här står nu min Barockbukett här hemma. Svårt att misslyckas med så många vackra blomster.

Så kära bloggvänner. Lova mig att ni inte missar min pärla, Norrvikens trädgårdar i sommar. Min absoluta favorit. Så underbart att ta del av historien, och allt det vackra som skapats med tiden. Idag blir vi fullproppade med nutid via Instagram, men att få känna, lära sig mer om något från förr, att uppleva och insupa det vackra den här platsen har att erbjuda, både genom trädgård, inredning, hus, mat och kärleken till skönhet. DET ÄR SANN FENG SHUI!

Med sommarens bästa tips önskar jag er en fin söndag!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity, Daniella Witte, Ulrika Görefält

,

,