Inredningstipset – dekorera runda bord

Dekorera runda bord.

slettvoll runt bord

Jag fick frågan – Hur dekorerar man runda bord, när det inte finns en tydlig kantighet att måtta kring.

Mitt svar:

Tänk en osynlig kvadrat i det rundag bordet. Dekorera sedan med något högt som är runt, (svårt att få till det snyggt om den stora prylen i mitten av bordet är kantig) som är basen och som syns från alla håll. Helst blommor, som på ovanstående bild, för finns det något mer inbjudande och vackert!?

Sedan jobbar man helt enkel utifrån denna åt sidorna. Nivåskillnaderna är viktiga och att det flyter ut och sidorna så inte allt bara blir högt i mitten. Utan fyll sidorna med någon ljuslykta som syns från de håll du önskar. Böcker, någon vacker ask eller annan dekoration.

Tänk på att blickfånget ska vara vackert åt alla håll. Men varje sak behöver inte synas åt alla håll. Är ni med? För har man den tanken så blir man lätt hämmad att bygga sitt stilleben.

Exempelvis kanske det är mysigare att se de levande ljus åt det hållet man sitter och läser, medan man åt matsalens plats, njuter mer av blombuketten eller böckerna.

Tänk också att det är inte bara höjden som måste variera. Även yvigt mot stramt, ruffa ytor mot blanka osv.

Lycka till!

Önskar er en fin dag!

Jannice

Bilder: Slettvoll och Svenssons.se

  1. Tack för tips!

    Ska man tänka på liknande sätt när man dekorerar halvcirkelformade bord?

    Pernilla

  2. Suz skriver:

    Tittar in hos dig varje dag och får så mycket inspiration men en fundering jag haft länge…det här med att dekorera soffbord, där sitter man ju ner och ställer fram saker. Visst är det konstigt att det som varit stylinguppdrag i tidningar blivit något vi strävar efter i vardagen. Mycket vackert..på bild, men så opraktiskt i verkligheten. Tycker jag😊.

    1. ja det är en avägningsfråga. Jag sätter dit sådant jag vill ha för stunden… i finrummet inga problem. vid tvrummet bara ljus och blomma 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..