Frisyrtips till midsommar och hårtrenden från Paris ”banana bun”

I kategorin njutbart bjuder jag på allt mellan skönhetsprodukter, kläder, mat till hårtips! Idag får det bli det sistnämnda. Ett relativt enkelt, slarvigt men ack så vacker uppsättning som tenderar att trenda bland fransyskorna just nu. Banana bun!

Så här gör du:

Steg 1: Börja med lite smutsigt hår Älskar du inte när det är ett krav på en frisyr? (Eller, om du vill prova nu, spray på lite torr schampo för att lägga till konsistens.) OK, tag nu en hårsnodd och några hårnålar.

Steg 2: Dela ditt hår i tre jämn sektioner. Ta och sätt upp mittstycket i en låg, lös hästsvans. Därefter sätta in sektionen på höger över toppen av hästsvansen och vrid ihop de två. Ta det kvarvarande delen och ta den under de andra två.

Steg 3: Börja klämma fast några U-formade spännen för att säkra allt på plats. Beroende på längden på ditt hår och utseendet du går för, kan du lämna hästsvansen som den är eller klämma upp den (jag gillar det sista bäst). Och om det fortfarande är lite för komplicerat för din smak, släng bara håret i en vridning och sätt in slumpmässiga sektioner så att det liknar en banan.

(Obs! Det behöver inte vara en exakt replika av frukten. Se bara till att den är mer avlång  än din typiska bullen.) Sist men inte minst: Dra ut några slingor som ramar in ansiktet och låt gravitationen göra sin sak.

Här har du en video hur man gör om du har riktigt långt hår, eller inte förstår min förklaring ovan.

Nedan finner du liknande uppsättning men där böjen är placerad liggande i mitten och stilen lite mer elegant.

Till midsommar sätter jag en blomma i ”böjen” på bananen.

Kram på er, Jannice

Bild: Purewow

.

.