Inred barnrummet för trygghet och harmoni

Barnrum – några tips kring inredning

Idag kommer några tips att tänka på när det gäller barnrum och de allra minsta!

1) Har du som här, stora fönster, häng upp rejäla mörkläggningsgardiner som stoppar rusande chiflöde och därmed lugnar rummet.(Ibland måste vi göra det bästa av situationen när vi inte kan möblera efter Feng Shuins optimala förutsättningar.)

2) Möblera med gaveln mot väggen för att skapa kraftpostion och för att nyttja rummets kvm på bästa sätt.

3) Grunda med en matta som bildar en ”ö” och en lugnande plats för rummets känsla.

4) Undvik att hänga något över huvudet, som här en tavla. Skapa trygghet genom att flytta den åt sidan av sängen.

5) Ha alltid dold förvaring i ett barnrum. Detta då rummet både ska fungera som lekrum och sovrum. Att kunna plocka bort prylarna bakom dold förvaring gör att barnet distraheras mindre och har lättare för att finna ro. Inget som pockar på deras uppmärksamhet.

6) Forskning visar att vi vår hjärtfrekvens, puls ökar vid röda, orange och gula färger. Så ligg lite lågt med dessa kulörer i barnets rum om ni vill att de lättare ska kunna koppla av. (Färger har ju leksakerna ändå så det räcker och blir över hehe).

Kram Jannice

Bild: Ikea

.

.

 

LOADING..