En Feng Shui analys och inspiration till trädgården

Spaljé tips. Trädgårdsinspiration.

8bf3d2a784fab984a774c4f2aca7d360

Vacker inspiration till trädgården eller varför inte till balkongen?

Liva upp en vägg med en spaljé och välj en kontrasterande färg på blomman. Här möter jordelementet (de bruna tonerna), växtligheten i det gröna (träelementet) och metallelementet i de vita blommorna, samt den svarta spaljén vattenelementet. Så fint och balanserat! Sätt bara en belysning (eld) kvällstid och alla element är representerade.

Kram Jannice

Bild: Outtdoor.blogspot.com

.

ö

 1. Tack för en jättefin blogg.
  En fråga: Om man har ett vitt trähus med grått tak och vita stuprör kan man då ha ett svart staket/plank runt tomten eller blir det för stor kontrast? Det är inget på huset som tar upp det svarta.

  1. Det tycker jag absolut om du tar upp det i möbler eller krukor, eller markis. Annars tar du samma färg som på taket. kram

 2. Jag är nyfiken på vad som menas med att den svarta spaljén är vattenelement? 🙂
  Vänliga hälsningar

 3. Sanne skriver:

  Hej!
  Vad är det för planta? Den är jättefin!

  1. Åh många som frågat vet tyvärr inte. men snowflake klematisen kan ju vara ett alternativ. kram

 4. Tina skriver:

  Hej Jannice!
  Skulle jag kunna göra precis så mot min 70-talsgula husvägg? Bor i höghus och jag kan tyvärr inte påverka fasadfärgen. Alla fönsterbågar är bruna….❓🐝🦋⛲️

 5. Linda skriver:

  Hej!
  Skulle bli så tacksam om du skulle vilja tipsa mig om en vacker grågrön kulör som passar till rödbrunt tegel med mellangrå, varm fog. Tycker det är vackert åt det ärggröna hållet, men är också rädd för att det blir för pastelligt om du förstår hur jag menar. Det vi ska måla är gavelspetsarna och sidoväggar på altanen. Har testmålat med en grågrön kulör som blev lite för kall i mitt tycke. Kulören är Lav 0175 från Alcro.
  Ha en fin semester!
  Mvh/
  Linda Fredriksson

  1. hej

   Och jag tycker den ser klockren ut. Känns den verkligen kall? I vilket väderstreck frontar huset?? Norr och öst ger kallt intryck och syd och väst varmare. Annars tar du bara och ber färghandlaren om lite mer kulör i färgen och värme. kram och lycka till.

   1. Linda skriver:

    Tack för input! Har faktiskt börjat vänja mig vid den nu. Har målat ena terrassidan som ligger lite i norr, så på vår gavel kommer den ju att bli lite annorlunda.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..