Så får du ordning i garage och förråd!

Tips på förvaring i garage eller förråd.

På begäran! Jag har fått så mycket frågor och mejl kring förvaring och vårt förråd så här kommer mitt inlägg igen.

Vårt förråd som blev klart för två höstar sedan har varit en glädje att besöka sedan dess. Älskar att komma in och hämta cykel, trädgårdsredskap eller vad det nu må vara utan att bli skogstokig över att man inte hittar något. Kanske får ni några tips som ni kan förverkliga en regnig sommardag.

Glöm inte, börja smått och belöna dig efter 1 timma med en kopp kaffe och samla nya tag.

Direkt innanför dörren har vi valt att ha lådor med saker som vi ofta använder. Trädgårdslådan med trädgårdsvantar, kratta, liten spade, snöre, sekatör osv. Cykelfix som pump, olja m.m.

För att nyttja ytan maximalt har vi använt cykelställ på väggen. Hur enkla som helst att haka upp hjulet på, finns hos din cykelhandlare.

På höger sida när man kommer in har vi alla våra trädgårdsredskap. Även dem på väggen. Enkelt att få tag på och tar ingen plats alls av golvytan.

På väggarna har vi valt Nordsjös färg för våtutrymme i en grå ton ncs 1500 n. Först våtrumsgrundfärg och sedan våtrumsfärg. Detta då det är ett kallförråd och då det lätt kan bli kyligt och fuktigt vid väderomslag. Vi har aldrig mindre än 8 grader här, så ett litet element går på för att hålla en viss temp. Först tänkte vi ha de putsade väggarna som de är, men jag rekommenderar verkligen att måla putsen då det håller ytan bättre och inte ”smular”. På golvet valde vi klinker för att det skulle vara enkelt att kunna torka av smuts och slask som lätt hamnar här.

Smart förvaring till elsladdar, vattenslangar och annat. En rejäl krok och kedja.

I en hörna har maken verktyg och mitt gamla ritbord gjorde vi till ett snickarbord, passande när det ska pysslas framöver. Kanske lilleman vill spika sig en trädbåt som jag gjorde i vårt garage när jag var liten?

Ordning och reda! Löööve it!

Suveräna grå snygga lådor har Jysk! All förvaring har vi köpt där. Dessa är Smartbox och har perfekt lås som gör dem täta och som utesluter fukt och lukt.

Hyllorna är från Ikea. Vi valde att såga och göra dem maxade upp till tak. Lätta att sätta på varandra och mitt hetaste tips – Tänk på att inte ha en täckt yta som samlar damm. I dessa utrymmen går man knappast runt och torkar av hyllor var och varannan vecka. Så dessa i galvat stål är både snygga och funktionella.

Jo då, maken har även valt fin fin ventilation i galvaniserad stål. Fint ska det va. Undrar om han har funderingar på att flytta ut till boa?

Förvaringen längs med väggarna har gjort att vi har yta att fixa med cyklar, lätt att gå in och ut att hämta saker, samt plats till våra dynboxar under vintertid.

Så här ser vårt förråd ut på utsidan, och som sagt numera även fint på insidan.

Hoppas detta kan inspirera er till att göra fint i ert garage i er källare, förråd eller vind en regnig dag i sommar.

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 1. Detta inlägget kom i perfekt tid👍. Min son håller på att bygga ett förråd. Så många bra tips😍. Jag ska föra detta vidare 🤩 Du är grym💕

 2. Ert garage är min visionsbild av ett hem där det råder full feng shui, kämpar med ett stort stökigt hus med småbarn, husdjur och renoveringar och när jag ser detta får jag ny energi och tänker att det ska gå att få ordning på allt ändå, tack för inspirationen! Mvh Josefin

 3. Vet du vad hyllsystemet heter? Hittar ej det på IKEAS hemsida. vill ha :):)

  1. Inte en aning. Finns på förvaringssvd, vid korgar och sånt. Kram

 4. Anna skriver:

  Suuuupersnyggt och inspirerande…som vanligt☺️👌🏻💞

 5. Tack för tipsen ,jag vill också ha så fint i garaget.
  Hör på eran podd mycket bra.
  du pratade om salt spray till håret men uppfattade inte vad den hette

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..