Så inreder du en avlång hall – bästa tipsen!

Så inreder du en avlång hall

blogg

Det har ju varit lite av en hallvecka här på bloggen. Många tips kring hur man bäst inreder sin hall. Tips på doldförvaring, korgar och årstidsbord i olika prisklasser. Jag har fått många frågor hur man ska inreda en långsmal hall för att göra den mer ombonad och inte så tråkig. Ovanstående hall tycker jag visar på många idéer som jag hoppas kan inspirera er.

• Sätt färg på väggarna, om än så lite som här, lite grått gör känslan mer ombonad och inte så kal som vitt.

• Mönstrad golv eller en bredrandig matta gör att känslan inte blir så rusande. Golvet lugnar och gör hallen inte så avlång.

• Tavlor på väggarna gör också att rummet upplevs mer ombonat och inte så avlångt. Energierna stannar upp och intrycket blir harmoniskt.  Belys gärna tavlorna. Ramarna är också av betydelse, här skapar de svarta ramarna kontrast till rummet.

• Fokuspunkt. Här har man valt att ha ett bord i slutet av rummet som en fokuspunkt. Det kan lika väl vara en tavla om man inte får plats med ett bord. Det kan också vara en stor växt i en härlig urna. Men har man möjlighet till ett bord som här, blir det ju galet vackert.

Hoppas ni fått några idéer till era avlånga hallar.

•••••••

Kram Jannice

Bild: Pinterest

,

,

 

 

 1. Hej och tack för en bra blogg!
  Vi har en hall som är L-formad och som har 3 st uttag för taklampor i varje ände av L:et (direkt när man kommer in i taket, i hörnan i taket där hallen fortsätter till höger mot sovrumsdelen, och i slutet av den andra änden). När man kommer in i hallen från ytterdörren ser man in till vardagsrummet. Till vänster (från hallen sett) ligger köket, vilket innebär att från vardagsrummet ser man 2 st lampfästen och från köket ser man också 2 st lampfästen. När vi flyttade in i huset (70-talshus) var det 3 likadana plafonder. Min fråga är nu om jag ska satsa på 3 st likadana lampor? Plafond eller inte? Eller 2 likadana och en mer ”osynlig lampa”. I dagsläget har vi en taklampa med spotar i hörnan på L:et.

  Tack på förhand!
  Rebecca

  1. jag hade jobbat med osynlig belysning, alltså något som inte tar fokus och färgen i hallen ska väva samman rummen runt om. kram

 2. Linnea skriver:

  Hej, vi har en minial hall med dörrar /ingång till kök och vardagsrum samt en toalett under trappan. Gärna tips på dels golv och tapet. Går tyvärr inte att ha någon möbel i hallen. Tack för en bra blogg som jag läser varje dag! Glad sommar! Kram

  1. rutigt golv gör en liten hall effektfull, varför inte svart och vit. Med någon snygg grå tapet, linen boråstapeter… Mönster på golv, lugnt på väggen… kram

 3. Tack för tipsen! Min hall är väldigt avlång och övergår till vardagsrummet och altandörren (dubbeldörrarna, så mycket fönster). Finns inget som bromsar energierna där. Är en matta det bästa för att bromsa i det fallet? Inte så praktiskt med något som står i vägen tyvärr.

  1. Absolut det är det. kommer göra stor effekt. kram jannice

 4. Lisa skriver:

  Många bra tips, tack! Har du några tips på hur man med liten budget kan belysa tavlor på enkelt sätt ?

  1. tycker ikea har många bra tips.har mkt därifrån hemma. kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..