ANNONS

Före- och efterbilder på vår trädgård och några tips!

/

Före och efterbilder på  vår trädgård.

Jag får många frågor om hur vår trädgård såg ut innan vi gjorde i ordningen den. Tyvärr hittade jag bara denna bilden (nedan) från när vi köpte huset (här har också fönstren som var bruna hunnit och bli målade).

Men det är roligt att se hur mycket det gör med mjuka former, nytt tänk och växtlighet som lyfter husets karaktär. Eller vad säger ni?

En rättvis förebild hade också varit de mörkbruna fönstren. Här ser ni den bruna färgen i  vindskivan ovanför dörren. Vi bytte också ut ”glasskioskmarkisen” till en med samma ton som sockeln på huset. Granitgrå. Ett bra sätt att väva samman hus och göra det till en helhet.

Ingången var en kantig gräsmatta och en rosenrabatt längs köksfönstren (bakom silverpäronet). Istället blev det en café uteplats som värmer gott i kvällssolen. Stenbelagd ingång med mjuka former känns mer välkomnande än den kantiga gräsmattan som var där tidigare och som man helt enkelt sneddade över för att tänket på gångväg var fel.

Tips!
Sneddar ni där hemma någonstans? Då är stigen, vägen, ingången eller vad det nu är fel. Gör om gör rätt! En rundad trapp känns också mjukare. Har du en kantig trappa? Mjuka upp med runda krukor och buskiga växter.

Vi byggde också en pergola där det numera klättrar rosor och klematis som inbjuder till ett vackert och väldoftande välkomnade under sommarmånaderna.

Så här såg vår skiss ut som Karin på Snitsig gjorde åt oss. Kan verkligen rekommendera henne! Hon är grym (nej jag är inte sponsrad). Hon känner in husets själ, stilen på inredningen inne och tillsammans med sin kunskap om växter blev det magi. Älskar vår trädgård. Det bästa med hela vårt hus!

Och nu är det ju fantastiskt prunkande mot de här bilderna jag visar idag. Det vet ju ni som kikar in på min Instagram @addsimplicity och Stories.

Önskar er en härlig dag!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

4
74

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00