Så bäddar du snyggt – 5 tips!

Jag får en hel del frågor kring hur man bäddar snyggt, så här har jag satt samman mina 5 bästa och enklaste tips på hur du får ett snyggt bäddat sovrum.

1. Dubbeltäcke

tips på hur du bäddar vackert

Det är både mysigare, lyxigare och snyggare att ha ett stort täcke än två. Så funderar du på vilket du ska ta, välj ett! Det blir lättare att bädda, utan fula skarvar och enligt Feng Shui omsluter det tvåsamheten och gynnar kärleken.

2. Överkast vid fotändan

bäddning överkast

Ett överkast som inte går över hela sängen utan endast upp till ca 1/3 del av sängen ger en inbjudande och lyxig känsla.

Avsluta gärna en prydlig sträckt överkast vid fotändan med en nonchalant slängd pläd. Kan vara det svåraste som finns att få till snyggt, hehe…

3. Sänggavel

bedding master

Att ha en rejäl sänggavel gör det alltid snyggare att bädda mot plus att det känns värdigt att ha något skönt att luta huvudet mot när man läser. En sänggavel mjukar också upp med sin textil och tyget kan förändra rummet på ett ögonblick.

4. Prydnadskuddar

Det finns två sätt att bädda på, använda sig av jämnt eller ojämnt antal kuddar.

Jämnt antal

bäddning 6

Att ha jämna antal ger ett ordnat intryck. Det finaste här tycker jag är att antingen ha två rejäla kuddar 50×90, längst bak och att sedan jobba vidare med två 50×60 sovkuddar framför dem, eller fler om man vill det (se ovan).

Eller så har man två 50×60 kuddar som man lägger på höjden på varandra. Det ger ett mer strikt intryck och skapar en välstädad hotellkänsla.

Ojämnt antal

Make-a-perfect-bed-6

Väljer man istället att jobba med ett ojämnt antal på kuddarna är det fint att börja med 50×90 kuddar längst bak, och att sedan jobba sig framåt med ”sovkudden” och kanske dekorationskudde efter det och att avsluta i mitten (sammanföra sidorna) med en kudde av annan form, rund eller avlång, eller varför inte en kudde med ett kul mönster? Fler kuddar, men också lite mer inbjudande och lyxig känsla.

5. Rama in sängdelen med en matta

bäddning matta

Slutligen, jag har sagt det förut och säger det igen. Det skapar en inramad effekt och ger en härlig pampig känsla om du har en matta under sängen. Antingen har du en matta som börjar 1/3 del in under sängen, eller varför inte under hela? Då blir det skönt att sätta ner fossingarna på något mjukt när du ska stiga upp en kylig höstmorgon framöver.

Lycka till med bäddandet!

Kram Jannice

Bilder: Sköna hem

B.

 1. Anna skriver:

  Snyggt! Men du dubbeltäcke är big no no. Min man vill ha svalt och tunt och jag tjockt och varmt. Dessutom kommer det barn in i sängen på natten och då funkar det inte alls. Däremot förstår jag inte alls de som väljer två madrasser så man ska ha en ”springa” mellan madrasserna. Bra tips om vända täcke! Fast vetetusan om jag orkar lägga tiden en mörk måndagmorgon.. Fint är det iaf!

  1. Ja smaken är som baken. Men förstår det där med dubbeltäcke och barn. De vill ofta kasta av sig 🙂

 2. Ett tips om man inte vill ha dubbeltäcke är att vrida täckena 90 grader när man bäddar. Skarven hamnar då horisontellt och man kan dölja den med överkastet.

  1. Så bäddar jag och alla tror att vi har ett täcke.

   1. Bra där!! Ja det är ett enkelt sätt och få en snygg bäddning!kram

  1. Men vilket bra tips! Tack! Tycker det är snyggt med ett stort täcke men gillar att ”korva” in mig i mitt eget när jag ska sova 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..