Fyra viktiga Feng Shui tips när du inreder ditt hem

4 feng shui tips.

valvet_addsimplicity_03-1 (kopia)

1:a måndagen i augusti och vad kan vi väl börja denna veckan bättre än 4 snabba Feng Shui tips, som alla är viktiga delar när du inreder ditt hem.

 • Fundera på hur energin flödar i ditt hem.
  Hela vår omgivning består av vibrerande energi och inom Feng Shui kallar man detta chi. När denna energi flödar likt ett stilla rinnande vatten mår vi som bäst. Alltså inte för fort, och inte för långsamt. Inredningar med typisk stressande och rusande chi är korridorer och ljusa, tomma lokaler med mycket fönster. Tänk exempelvis en sjukhuskorridor. Men ett rum kan också vara blockerat, där energin går för långsamt. Till exempel när det är för mycket möbler och prylar som bromsar flödet. I sådana rum känns det ofta tungt. Börja med att känna in rummet och ta ställning till om du behöver öka chi eller bromsa chin.
 • Ta in grönska i hemmet.
  Växter inomhus kan ge samma känsla som att vara i naturen. Inomhusklimatet och luftfuktigheten blir betydligt bättre av friska växter. Tänk dock på att inte ha taggiga och vassa växter, speciellt inte i badrum och sovrum där du är som mest sårbar.
 • Den viktiga hallen.
  Det är i hallen som energierna kommer in i hemmet. I feng shuin vill man bevara energin som kommer in och se till att de ”vandrar vidare” till övriga rum.
 • Tänk på motståndsförhållanden.
  Mixa motsatsförhållanden för bästa resultat. Mjukt mot hårt, kantigt mot runt, högt mot lågt, matt mot blankt osv.

••••••••••••••••••••••••

Nyfiken på att lära dig mer om inredning och Feng Shuins verktyg? Då kan jag rekommendera dig min onlinekurs. Du kan köpa den och läsa mer om vad kursen innehåller HÄR.

Kram Jannice

Bild: Fredrik Ahlbäck, Valvet

.

.

 

 1. Hanna skriver:

  Håller med Maria om dina outfit-collage! De är riktigt bra! Gillar även att du blandar ”budgetkläder” med lite lyxigare handväska osv. Sen har jag en fråga som jag funderar över! Vad tycker du om öppen planlösning som är väldigt populärt? Mellan kök/vardagsrum/matrum t.ex? Har sett att du har köket som ett rum för sig. Nyfiken på dina tankar! Kram

  1. Tack!

   Det finns både för och nackdelar. Tror dock att vi börjar dra oss åt enskilda rum igen nu när allt varit öppet. kram

 2. Maria skriver:

  Jag har inte Instagram så jag kan inte svara på din fråga där, men JAAAA, jag vill ha massor med dagens outfit, stiltips och önskelistor. Älskar när du sätter ihop collage. Mycket inspirerande! Gärna hår- och make up-tips också. Tycker även att du alltid har så snygga smycken. Tipsa!! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..