ANNONS

7 bästa inredningstipsen för dig som bor i andra hand eller hyresrätt

/

Inredningstips för dig som bor i hyresrätt.

Semestrarna börjar ta slut. Många är på väg att flytta till ny bostad, hyresrätt för att plugga eller börja nytt jobb. Alla kommer inte äga sitt boende. Många hyr sin bostad eller bor i andra hand. Många har inte möjligheten till renovering av olika skäl. Då kan det vara svårt att få till inredningen som man vill ha den. Men idag tänkte jag bjuda er på några tips som alla hjälper till att skapa harmoni och en bättre inredning trots att man kanske inte kan måla om väggar, får leva med andras möbler eller har pengar till renovering.

1 Följ färgsättningen istället för att sträva emot

blått badrum

Låt oss säga att du har ett blått badrum som du inte tycker om. Go with the flow och gör en moodboard kring det blå… tona ner det hellre än sätt till någon annan färg som gör inredningen ännu skrikigare. Att som här sätta till brunt, gör badrummet mer lugnt. Kan man sin Feng Shui, kan man kort och gott förklara, jord (korgarna i detta fall och den bruna färgen) dämmer vatten (den blå kulören på väggarna). Det vita lättar upp. Fint!

2 Liten yta, kräver mer varsam färgsättning

bild studentboende pinterest

Håll en lugn färgskala i varje rum. Ton i ton mellan rummen gör att känslan blir luftigare och ytan upplevs som större. Bor du i andra hand? Plocka bort de färgerna i varje rum som sticker mest. Är det så att rummen är målade i starka kulörer på väggarna, låter du istället prylarna och möblerna hålla en enhetlig färgästtning.

3 Oönskat golv täcks med en matta

hodde-matta-slatvavd-inom-utomhus-gra__0530381_PE646686_S4

Det kanske är plastmatta eller ett slitet trägolv. Jobba med fina mattor som sätter tonen och dämpar känslan som golvet gör som du inte tycker om. Ikeas har  många mattor till bra pris och i neutrala färger.

4 Plocka bort

byrå teak

Bor du i andra hand? Plocka bort de möbler som ger för mycket av den stilen du inte vill ha. Behåll det bästa och magasinera eller gå ner i källaren med det du inte vill ha. Ofta är det ändå övermöblerat. Att bli av med det där bordet som du inte tycker om kan göra underverk för hela rummet. Eller att dekorera byrån med din stil, och lyfta fram den kan ge nytt liv till rummet.

5 Möblera om

byrå hallen

Att möblera om kostar inte en enda krona. Kanske passar nattduksbordet bättre som soffbord och kanske behöver du en byrå i hallen istället för i sovrummet?

6 Dekorera efter din stil och smak

personligt

När du byggt upp en färgton och stil som du bäst tycker harmonierar med boendet. Ta in de prylarna som sätter stilen du vill åt. I en andrahands retro etta har du kanske behållt teakmöblerna men gått ner i källaren med allmogemöbeln som inte passar in. Du köper en retroväxt till fönstret, och tar in en ny snygg kudde i retrostil till soffan. Eller som ovan. Släng i en skön pläd, dekorera listen med personliga tavlor och gör platsen till din.

dekorera väggarna

Om du inte får spika upp tavlor. Sätt upp fina posters och tidningsurklipp med dubbelhäftande avtagbar tejp. Ett perfekt sätt att göra ett boende personligt.

7 Växter sätter stilen

broste spegel

Slutligen växter gör underverk. Låt dem sätta stilen på känslan du vill åt. Vill du få känslan av romantik, fyll dina vaser med blommande växter. Vill du åt en lantlig stil jobba med pelargonior och plätta på tråd, osv…

Lycka till!

Kram Jannice

Bilder: Pinterest

.

.

29
141

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00