Förbered dig inför höstterminen…

Förbered dig inför höstterminen.

Oscar Clothilde 9

Semestern är slut för de flesta och vi börjar komma tillbaka till rutinerna igen. Själv har jag vinkat ev en storkille som börjar tvåan, och en tulla som nu är störst på förskolan. Tiden går så fort, och det gäller att njuta varje minut.

Själv har jag en kontorsvecka på hemmaplan. Så glad att jag skippade Formex i år. Hade inte mäktat med det efter förra veckans intensiva filminspelning.

Idag tänkte jag tipsa er om 3 ställen ni kan pyssla om lite extra för  att skapa en trivsam och harmonisk start på höstterminen. Vad tror ni? Det kan väl vara på sin plats?

1 Vacker arbetsplats

Oscar Clothilde 5

Genom att skapa en vacker arbetsplats i ditt hem eller på skrivbordet på kontoret där du jobbar, skapar du goda energier som gör att du orkar mer om dagarna och arbetet blir mer lustfyllt. Små saker som gör skillnad:

• En blomma på skrivbordet, såhär års är en kvist från trädgården en energihöjare av rang.
• Dold förvaring för gem, tejprullar och annat plotter skapar en harmonisk och städad känsla. Du vet väl om att du kan minska stress och oro med 20% genom att hålla god ordning och ett städat intryck. Den här vackra asken sätter både stilen till kontorsplatsen samtidigt som de fyller sin funktion som förvaring. I samma stil men med lite mer kontrast och mönster är den här en favorit som jag faktiskt själv köpt. Annat tips på fin förvaring är lådor i läderimitation i olika storlekar.
• Se till att sitta i kraftposition. Med stöd i ryggen av en vägg, med stöd på sidorna och med fri sikt ut över rummets fönster och dörrar. Detta är något vi har i oss sedan långt tillbaka när vi låg i grottorna och ville försvara oss mot björnar och andra hot.
• Tänk på att ett vitt skrivbord gör oss mer effektiva och ett mörkare skrivbord skapar lugnare energier. Vilket behöver du?

Oscar Clothilde 3

• Håll god ordning på din arbetsplats och glöm inte att städa undan varje dag innan du lämnar din kontorsplats. Prydliga högar skapar lättare en överblick och gör det enklare att sätta igång att jobba dagen efter.
• Skriv morgondagens ”att-göra-lista” innan du går hem, så du kan lämna jobbet med den, och är startklar nästa morgon. Glöm inte skriva den jobbigaste arbetsuppgiften först!

oscar clothilde

 

2 Skapa en altarplats för själslig frid

oscar clothilde 6

Genom att skapa en rogivande plats på en central plats i ditt hem skapar du också förutsättningar för frid och balans. Något som är det optimala och det man eftersträvar inom Feng Shui. Det kan vara dina favoritböcker, ett reseminne i form av en staty, ett foto på familjen, några blommor och ett tänt ljus. Ge lite extra omtanke kring denna plats, det ger extra kärlek till dig själv och ditt hus. Tänd ett ljus på kvällen och låt rummet fyllas av harmoni, reflektion och insikt.

Den vackra ljusstaken är en favorit hemma hos oss och passar fint tillsammans med fatet som du hittar ett liknande här, hos HM Home.

3 Hallen – en värdig entré

c704d9561144bae6a2b75feff151b523

Hallen kallas i Feng Shui ”the mouth of chi”. Det är alltså här energierna börjar och kommer in i huset. Hallen är också rummet som är det sista du lämnar på morgonen och det första du ser efter en dag på jobbet eller skolan. Se till och skapa en värdig entré för dig, din familj och dina gäster. Det ger goda förutsättningar till att vara en god mamma, pappa, fru eller make. Några tips att tänka på när det gäller hallen:

• Dold förvaring ger ett lugnt och harmoniskt intryck.
• Fräscha växter känns välkomnande och skapar energi.
.Ett brinnande ljus (kan vara ledljus på timer) ger en mysig och inbjudande känsla.

53b0ed58e40f37bc142416adf03f2abd

Det var mina 3 bästa tips för att skapa harmoni såväl på jobbet som i hemmet nu när det är nystart, hösttermin och semestertiderna lider mot sitt slut.

Nu blir det en kopp kaffe här på kontoret och sen skriva utbildningsmaterial till nästa vecka då det bär av till Göteborg.

Önskar er en fin start på veckan!

Kram Jannice

Bilder: Home to home och AD
Inlägget innehåller adlinks

.

.

 

 1. Hei Jannice,
  Jeg har et lite dilemma og skulle så gjerne høre hva du mener. Skal male en dør med sidevindu i gangen mørk grå, og klarer ikke å bestemme meg for om listene rundt skal forbli hvite eller males grå sammen med døren. De andre dørene skal være hvite. Veggene er lys grå.
  Mine venner sier 50/50 hvit og grå, så de er ikke mye til hjelp heller. Er det “regler“ for dette, eller blir det smak og behag?
  Vennlig hilsen Hilja

  1. Hej
   Beror på vilken känsla du vill ha. i vår hall har jag målat in den då jag inte vill ha en lysande ram med vitt runt. så det blir lugnare att måla in den i grått. kram

 2. Bra tips! Tänker mycket på det där med värdig entré , det är banne mig inte lätt när entrén vi dagligen använder är vår groventre som även är tvättstuga och till på köpet jätteliten. Det spelar ingen roll hur och vad jag än gör , där är alltid stökigt. Har dold förvaring till ytterplagg och till tvätt, men får ändå inte till det. Efter att jag läste ditt inlägg om en värdig entré så har jag istället börjat gå in och ut genom vår ”finingång”, det blir en omväg men är ju en vanesak och vår hall är betydligt mer välkomnande. Den är stor och ljus, har både årstidsbord, stor spegel och stor grön växt samt min favvofåtölj! Det är skillnad, jag blir inte längre småirriterad när jag kommer hem. Problemet är ju iofs inte löst, får klura mer på det.
  Kram Catarina

  1. Åh vad det lät lättare vackrare att välja den entrén. Fortsätt du är på helt rätt väg. heja! KRAM

 3. Sara skriver:

  Hej!
  Vad är din åsikt ang fönsterlampor? Är det en typiskt svensk sak att ha i sina fönster för man ser det aldrig på inredningsbilder! Knappt svenska heller för den delen..😅 det blir ju mysigt sett utifrån men jag är kluven.. 🤔

  1. Hihi.. det kan gå till överdrift när de står på rad och med ett stelt intryck. Vi inreder för oss själva inne inte för utsidan 🙂 Men man behöver dekorationslampor i fönster, MEN också alla andra varianter….så att inte ljussättningen är på en och samma nivå. kram

 4. Anna skriver:

  PS: inga av reklamlänkarna funkade? Något som är fel generellt för har klickat hos fler där de inte funkar?

 5. Anna skriver:

  Tack för alla fina tips! Alltid lika värdefulla tips och insiktsfulla rader hos dig… å bilderna, så så fina!
  Varm kram Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..