Ett stycke designhistoria

SSM x Bruno Mathsson

dagbadd-2000x1111

Fuktig luft hänger över Hallands län. En bergtall sträcker sig blygt vid fönsterglaset för att fånga solens varma strålar. Bland skogsklädda landskap och milslånga sandstränder vilar en konstnärsdröm på den svenska västkusten, strategiskt dold mellan träden. Detta snart sextio år gamla hus tillhörde ingen mindre än den ikoniska möbelformgivaren och arkitekten Bruno Mathsson, och hans själ tycks ännu närvarande här.

ssm6526-1200x1800

Intrycket är öppet, ljust och varmt. Nya, vackra trämöbler och accessoarer i läder tar plats bredvid äldre klassiker, ursprungligen designade för huset av Mathsson själv. Enkelhet, funktion och en närhet till naturen har genomsyrat alla hans verk. Så även sommarhuset i Frösakull, även känt som “The house of tomorrow”.

magazine_hanger-1200x1599

En tidningshängare vajar över en sällsynt dubbelsäng; den sista i sitt slag. Här möter det anrika ny fräschör i den svenska designhistorien. Det tidlösa hantverket, av mestadels läder och trä, är tåligt och slitstarkt—skapat för livets sätt att leva.

ssm6355-1200x1800

Medan du går från ett rum till ett annat sköljer lugnet över dig och den flytande gränsen mellan inne och ute blir uppenbar. Här finns inga gränser. Trä, gräs, läder, skog, sand och sten skapar en upplevelse av frihet. Här finns rum för dina drömmar. Här finns rum för förändring. Med en spis på hjul kan du välja var du vill laga mat för dagen, beroende på ditt humör.

”När jag står på solgården omringad av Bruno Mathssons klassiker känner jag historiens vingslag. Jag befinner mig i designparadiset”

Hillevi Magnell, Designer
.

rullbord_4-1200x1800

Hängaren, glasögonfodralet, pallen och hatthyllan från Smålands Skinnmanufaktur sjunker sömlöst in i huset. I likhet med analogin till Bruno Mathssons sommarhus är de gjorda för att motstå väder och vind. För att bli ännu skönare med år av användning, genom tiden. De är gjorda med omsorg av mänsklig hand, för att upplevas år efter år.

”Bruno var en imponerande person som skapade möbler med enkelhet och funktion. Möbler som tillhör dagens klassiker. Nu fortsätter vi att bygga vidare på svensk designhistoria.”

Hillevi Magnell, Designer
.
hyllor-1200x1599
ssm6308-1200x1800
Visst är det vackert?! Både i ord och bild. Kvalitet och hållbarhet, i fin symbios.
.
En Feng Shui analys på stilen:
.
Mycket trä, som i detta fall klassas som jord då det är avhugget trä, tonen på skinn är också jord. Textilierna vita, metall. Vi behöver mer vattenelementet för att balansera upp inredningen, därför blir det extra vackert och harmoniskt på första bilden när både trä (växtligheten utanför) och vatten (fönstren / glaset) är representerade. Belysning krävs för att få in eldelement, eller varför inte en värmande fårskinnspläd när det kyler på? Viktigt med sådan här ljus inredning är att tänka på hur den balanseras upp när det är ljust, kallt och vitt utanför de nu grönskande fönstren. Hur kommer inredningen kännas då? Och vad bör man komplettera med för att känna harmoni även vintertid?
.
Tycker du om stilen och är sugen på produkterna? Då kan jag avslöja att du hittar dem alla här.
.
Önskar er en fin dag!
.
Kram Jannice
.
SSM x Bruno Mathsson
Formgivare: Hillevi Magnell & Sara Rudenstam, SSM

Styling: Sundling Kickén
Fotografi: Emily Laye
Ord: Ellinor Hellberg
.
.
LOADING..