Tankar om inredningens betydelse för vårt välmående

Inredningens syfte

lmnm4lk7f2

Sent inlägg idag då vi varit i Göteborg denna helgen och hälsat på kusiner och besökt Liseberg!

Satt på väg hem i bilen och funderade mycket på det här med inredningens betydelse för vårt välmående. Hur vi lägger stor vikt vid vad vi stoppar i oss, fysiskt aktiverar oss, vilket självklart är jättebra, men så lite vi är insatta i hur färg och form påverkar oss. Hur oordning ger upphov till stress och hur en dålig möblering kan skapa otrygghet. Jag tror dock att inredning kommer vara något vi inom snar framtid (ja i vissa fall redan nu) kommer titta på ur ett djupare perspektiv, där forskning om färg, form, material och våra sinnen ligger i fokus.

pmxp3g85t5

Jag är fast övertygad om att vi kan påverka vårt välbefinnande och skapa ett boende för välmående ut efter våra behov och sinnesstämningar.

  • Om vi behandla oss själva värdigt och med respekt genom att omge oss med saker vi tycker om och som påverkar oss positivt.
  • Där vi skapar förutsättningar för en god ordning som förenklar våra liv, minskar stress, irritation och oro.
  • Där vi inte ägs av våra prylar, utan har bara det vi verkligen behöver.
  • Vi omger oss med kulörer som stämmer överens med den sinnesstämning vi vill ha och de aktiviteter vi vill uppnå.
  • Vi möblerar för trygghet och avkoppling och tar hänsyn till livets skeenden och årstider.

Om vi använder Feng Shuins verktyg för att skapa ett hem i harmoni, är jag övertygad om att vi alla blir mer tillfreds med oss själva, nöjdare med våra hem, tryggare i vår stil och vad vi har.  Därmed också lugnare inför trender, sociala mediers påverkan och modigare med att skapa personliga hållbara hem  utefter våra egna förutsättningar. Och det viktigaste av allt, skapar hem som får oss att må bra såväl inombords som extriört.

Ha en fin söndagskväll,
Kram Jannice

 

Bilder från Slettvoll

.

 

 

LOADING..