Matplatsen har flyttat in igen…

Tips kring matplatsen.

Skärmavbild 2019-09-11 kl. 14.18.07

Sommaren är över och vi flyttar åter igen in vår matplats. Märkte det häromdagen hur kallt och kalt jag tyckte det var när vi skulle äta middag tillsammans, med regnet smattrande på fönsterbläcket utanför, kyliga stolar och kalla golv. Därför tänkte jag att det kunde vara aktuellt med några tips som du bör tänka på när du inreder din matplats.

Skärmavbild 2019-09-11 kl. 14.17.19

7 bästa tipsen när du inreder din matplats!

• Tycker ofta det blir bäst om bordet och stolarna inte håller samma färg/träslag. Alltså skippa vitt bord med vita stolar, eller träbord och trästolar, utan arbeta med motsatsförhållanden.
•  Ett träbord ger ett lugnare intryck än ett vitt.
•  Runda bord ger bättre samtal.
• Välj en stol som är skön att sitta länge i. Det finns inget härligare än att äta långa middagar och samtidigt underhållas av inspirerande samtal med nära och kära.
• Lyft in stolens kulör på porslinet. Allt känns då ”put together” och harmoniskt.
•  Pricken över i är taklampan och mattan. Se till att den sätter stilen för vad du vill att matplatsen ska förmedla och håller om platsen på ett skönt sätt.
• Glöm inte gardinerna. De håller om platsen på ett vackert sätt och kompletterar mattan och bordslampan till att bli en helhet och en lugn och mysig plats.

Skärmavbild 2019-09-11 kl. 14.18.23

 

Hur det blev hemma hos oss? Jag har iaf tagit ett steg mot en mysigare matplats genom att beställa hem de här underbara gardinerna  hos Mio (adlink).

Önskar er en fin fredag och en riktigt trevlig helg!

Jannice

Bilder: Ikea

.

.

 

 1. Vic skriver:

  Hej! Funkar även dessa med den petroleum färgade fondväggen du hade innan? Med vänlig hälsning, Vic

 2. Jenny skriver:

  Åh vad snyggt! Vi ska renovera i höst och jag har beställt ett ljust vitvaxat träbord och congacsbruna stolar med svarta ben! Kommer bli så fint! Idag har vi vitt bord och vita stolar, så less på det. Du skrev eller pratade om detta med bord och stolar någon annan gång och jag tog dig på orden kan man säga nu när det var dags för nytt! Det som är svårt är matta under matbord tycker jag med söl och smulor…! Dels materailet men även att få tag i en tillräckligt stor. Tror jag ska måttbeställa en sisalmatta när allt är på plats! Tack Jannice för att du inpirerar oss och förändrar våra hem till det bättre! Kram!

  1. Åh tack tack tack så fina ord! Jag är så glad för allt fint jag får av er. Det gör att jag bara vill tipsa och inspirera om mer och mer… Låter toppen med sisal till det. Eller en äkta matta, vintagesliten.. den är grymt tålig och i ull rengör den sig själv. super under matbord. kram

 3. Al skriver:

  Hej! Ska bli spännande att se hur fint det blir med de nya gardinerna hos er!
  Jag har en fråga. Har oljade ekgolv som börjat mörkna,/gulna. Har sedan oljade ekmöbler i matsalen/vardagsrummet. Tror du att det passar att vilolja möblerna i stället? För att ljusa upp rummet?
  Tack för bästa inredningstipsen i din blogg!

  1. Al skriver:

   Vitolja ska det stå!

  1. vitoljat gör såklart att det hela blir ljusare. En stort jobb men nog värt det om ni vill lufta upp.. kram och lycka till.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..