ANNONS

Matplatsen har flyttat in igen…

/

Tips kring matplatsen.

Skärmavbild 2019-09-11 kl. 14.18.07

Sommaren är över och vi flyttar åter igen in vår matplats. Märkte det häromdagen hur kallt och kalt jag tyckte det var när vi skulle äta middag tillsammans, med regnet smattrande på fönsterbläcket utanför, kyliga stolar och kalla golv. Därför tänkte jag att det kunde vara aktuellt med några tips som du bör tänka på när du inreder din matplats.

Skärmavbild 2019-09-11 kl. 14.17.19

7 bästa tipsen när du inreder din matplats!

• Tycker ofta det blir bäst om bordet och stolarna inte håller samma färg/träslag. Alltså skippa vitt bord med vita stolar, eller träbord och trästolar, utan arbeta med motsatsförhållanden.
•  Ett träbord ger ett lugnare intryck än ett vitt.
•  Runda bord ger bättre samtal.
• Välj en stol som är skön att sitta länge i. Det finns inget härligare än att äta långa middagar och samtidigt underhållas av inspirerande samtal med nära och kära.
• Lyft in stolens kulör på porslinet. Allt känns då ”put together” och harmoniskt.
•  Pricken över i är taklampan och mattan. Se till att den sätter stilen för vad du vill att matplatsen ska förmedla och håller om platsen på ett skönt sätt.
• Glöm inte gardinerna. De håller om platsen på ett vackert sätt och kompletterar mattan och bordslampan till att bli en helhet och en lugn och mysig plats.

Skärmavbild 2019-09-11 kl. 14.18.23

Hur det blev hemma hos oss? Jag har iaf tagit ett steg mot en mysigare matplats genom att beställa hem de här underbara gardinerna  hos Mio (adlink).

Önskar er en fin fredag och en riktigt trevlig helg!

Jannice

Bilder: Ikea

.

.

7
80

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00