ANNONS

Mina tankar kring Feng Shui i stort och smått

/

Feng Shuins betydelse förvårt välmående.

5c6d2136e3811-5c6d2136e385bskocc88na-hem-inredningskurser-hem-vardagsrum-tavlor-puff-matta-facc88rgsacc88ttning-kuddar.jpg

Foto: Stylist Annika Kampmann Inrednin

Som auktoriserad Feng Shui konsult är jag van vid att förklara och diskutera Feng Shuins verktyg med allt i från ledande chefer på stora bolag, som lärare, sjukvårdspersonal och privatkunder.  Jag kan till viss del hålla med om att vertygen inom Feng Shui ibland kompliceras och känns konstiga för någon som inte är påläst eller ser helheten, men till syven och sist handlar det inte om en inredningsstil som många tror, utan om ett sätt att leva.

Att efterlikna naturens flöde i sitt liv. Att kompensera och leva vackert, ärligt och insiktsfullt. Att lyssna till sitt inre, följa årstidens skiftningar och sitt hjärta, samt främja de önskningar man har för framtiden och tro på att tankens kraft kan göra underverk.

I den delen som handlar om inredning finns det bra verktyg att använda för att skapa balans och harmoni i ett hem. Verktyg som ger ett skönt flöde, trygghet, ordning, lugn och välbefinnande. Mitt mål med den här bloggen har alltid varit att konkretisera Feng Shuin och göra den lättförståelig utan att på något sätt skada dess grundstenar.

Jag älskar att det finns ett djup i inredning och en tro om att vi faktiskt blir påverkade av det vi har runt omkring oss och att det här ”slit-och-släng-byt-ut-köp-nytt-och-möblera-om” faktiskt är så ute 2019. Nu kan vi väl ändå mer än så om livet, vår omvärld, vår moder jord och om oss själva.

5c6d213529478-5c6d2135294bdskocc88na-hem-inredningskurser-hem-vardagsrum-tavlor-facc88rgsacc88ttning.jpg

Foto: Stylist Annika Kampmann Inrednin

Läran har aldrig varit så stor och efterfrågad som nu och det tror jag beror på att vår omvärld ser ut som den gör. Vi vänder oss helt enkelt inåt, pysslar om det vi har och är rädda om vår närmiljö och boende. Jag tycker att min blogg som nu blivit en av Nordens största, visar prov på att det finns ett oerhört intresse för Feng Shui, allra helst när vi ser på hur vi i vår vardag överöses med information, nyheter, oro och tråkigheter.

Jag älskar att öppna upp och vara lyhörd inför saker även om allt inte går att förklara. Livet blir liksom både roligare, intressantare och framförallt mer påverkbart för min egen del! Såg ni förresten att hjärnforskare har nu sett att vi mår betydligt bättre av skönhet, vackra ting och naturen. Man har sett hur ämnen i kroppen påvisar detta, som sedan skapar välbefinnande och som jag tror i sin tur, skapar välmående.

Med de orden önskar jag er en fin lördag! Se till att pyssla om ditt hem lite extra, för då pysslar du automatiskt om dig själv.

Kram Jannice

Bilder: Sköna hem

.

.

4
104

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00