Torsdag och dags att piffa till arbetsplatsen

Fixa till din arbetsplats!

51B665B6-E670-457C-A431-3788708D2F01

Åh hörrni, 1 sept var det 1 år sedan jag flyttade in till min studio. Det bästa jag gjort jobbmässigt tror jag. Att ha sitt egna ställe, känslan att få gå hit varje morgon gör mig sååå lycklig!!

Alla kvinnor borde få ha sin egen ”bitch-cave” haha… Som ser likadant ut som när man lämnade den.

Oavsett om man har sitt egna kontor eller inte, så har vi oftast en arbetsplats av något slag. Hemma eller på jobbet. Idag vill jag slå ett slag för att ni pysslar om den här platsen lite extra.

Genom att skapa en vacker arbetsplats, skapar du goda energier som gör att du orkar mer om dagarna och arbetet blir mer lustfyllt.

AB_ateljelena-addsimplicity-srgb-24

Foto: Lena Evertsson ateljelena.se

Små saker som gör skillnad på din arbetsplats:

• En blomma på skrivbordet, såhär års är en kvist från trädgården eller en krukväxt som är bra för luftfuktigheten i rummet en bra början.
• Dold förvaring för gem, tejprullar och annat plotter skapar en harmonisk och städad känsla. Du vet väl om att du kan minska stress och oro med 20% genom att hålla god ordning och ett städat intryck.
• Se till att sitta i kraftposition. Med stöd i ryggen av en vägg, med stöd på sidorna och med fri sikt ut över rummets fönster och dörrar. Detta är något vi har i oss sedan långt tillbaka när vi låg i grottorna och ville försvara oss mot björnar och andra hot.
• Tänk på att ett vitt skrivbord gör oss mer effektiva och ett mörkare skrivbord skapar lugnare energier. Vilket behöver du?
• Håll god ordning på din arbetsplats och glöm inte att städa undan varje dag innan du lämnar din kontorsplats. Prydliga högar skapar lättare en överblick gör det enklare att sätta igång att jobba dagen efter.
• Skriv morgondagens ”att-göra-lista” innan du går hem, så du kan lämna jobbet med den, och är startklar nästa morgon. Glöm inte skriva den jobbigaste arbetsuppgiften först!

Lycka till!

Ha en fin dag!

Kram Jannice

Bilder: Nr 1, Jannice Wistrand Add Simplicity nr 2, Lena Evertsson.

.

.

 1. Hej,
  Allt fler som arbetar på kontor har roterande arbetsplatser, där en väljer ett nytt skrivbord varje dag och har alla sina saker i ett skåp en bit bort.
  Den som kommer först kan välja kraftplats, se som kommer sent får ta det som är ledigt. Skrivborden måste lämnas tomma efter arbetsdagens slut.
  Hur tänker du där? Tack på förhand!

  1. Ja jag vet ju det att det blir allt viktigare. Tycker det skapar en viss otrygghet, dels i stressen att aldrig ha sin egna plats, och också att inte välja att få sitta i kraftpostion. kram

 2. Malin skriver:

  Var är den snygga mattan köpt?

 3. Hej, tack för en fin blogg.
  Var kommer den galet snygga mässingslampan från?

  1. Den har jag köpt hos rawdeco. Den heter Karl Johan…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..