ANNONS

Så får du en lyxig känsla i ditt hem…

/

Har fått många frågor kring hotellstilen och hur man får en lyxig känsla på sitt hem. Det är ju för mig individuellt. Ett lyxigt hem är där man trivs tycker jag, men jag förstår vad ni menar. Vissa material, färger och möbleringssätt bidrar till en  mer luxuös känsla, så här kommer 8 tips att ha i åtanke när du ska investera i nytt, möblera om, eller dekorera.

1 Stora mattor

En rejäl matta som håller om soffplatsen och dina matsalsmöbler ger en exklusiv och inbjudande känsla. För små mattor ger ett fattigt intryckEn matta under sängen gör stor skillnad och är inte bara snyggt, utan vansinnigt trevligt att sätta ner fossingarna på och starta dagen på. 

2 Gardiner från golv till tak

Att hänga gardiner i en skena från tak och ner till golv, gärna 10 cm längre så de släpar lite i backen, er en elegant och väl tilltagen känsla.

3 Maffiga accessoarer

Hellre en stor vas på bordet med en stor bukett i än massa små lite var stans i hemmet. Blir det dyrt, nu när det inte längre är möjligt att plocka blommor i naturen? Fyll ut din bukett med mycket grönt. En stor växt i form av palm eller dylikt ger en påkostad känsla och symboliserar rikedom inom Feng Shui. Denna regel gäller alla former av accessoarer. Slettvoll är duktiga på det där. Kolla bara ovan.

4 Belysning

En snygg lampa sätter tonen på hela inredningen. Så är det något man ska lägga pengar på så är det en lampa som håller med tiden och som förstärker känslan i hemmet. Belysningen gör också att rummet upplevs större och mer sofistikerat när mörket faller på.

5 Varsamma färgövergångar

Kulörer som går ton i ton ger ett elegant och lyxigt intryck, snarare än hårda färgsättningar med starka kontraster. Varsam färgsättning är också mer hållbart då vi inte lika ofta tröttnar på dessa.

6 Textilier

Kuddar och plädar ger ett ombonat intryck och ger en slags lager på lager känsla. Inredningen ser helt enkelt påkostat ut. Investera i en fuskpälspläd. Inget varken känns eller visuellt upplevs lyxigare.

7 Speglar

Speglar förstorar och öppnar upp rummet, och ger en känsla av rymd. Speglar tillhör vattenelementet och sägs främja livsväg och karriär.

8 Materialval

Mässing, kristall, sammet och marmor. Alla adderar de en känsla av lyx till din inredning. Så varför inte byta ut silverljusstaken till en i mässing och kuddfodralen till sammet och vips blir känslan i vardagsrummet något helt annat.

Där har ni mina bästa tips för att skapa en lyxig inredning. Hoppas ni får en fortsatt skön dag och en fin start på veckan!

Kram Jannice

Bilder: 1 Sheer Luxe, 2 krista_hartmann_interior, 3 Slettvoll, 4 Irini, 5 Sköna hem, 6 Restoration Hardware,  7 HM Home, 8 Outsourcesol Store

6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00