ANNONS

Veckans Feng Shui analys är på 35 kvm lyxig minilya

/

Söndag och idag tänkte jag faktiskt införa en ny kategori. Tänkte att vi testar det ett tag iaf. Den heter ”Veckans Feng Shui analys”. Jag väljer ett hem och analyserar det ur ett Feng Shui perspektiv. Jag tänker då att det blir lättare för er att förstå varför en inredning kan kännas på olika sätt, och lättare att också förstå vad man behöver addera, dra ifrån för att få ett harmoniskt och balanserat intryck.

Först ut den här lyxiga minlyan!

randig-tygsoffa-lashorna-vardagsrum-soffbord-svart-vas-stilleben-gardiner-fonster-mork-flatad-matta-beige-vaggar-inredare-geir-oterkjaer

En liten lägenhet på 35 kvm är ett hem där man vid första anblick ser ett överslag av jordelementet. Det betyder att energierna går lite långsammare i detta hem. Vi ser jord på väggarnas färgsättning samt på mycket av textilierna. Dock balanseras jorden fint upp av den mörkgrå mattan som tillhör vattenelementet i sin kulör (men i sitt material, jord). Soffan har ett ”randigt” mönster som tillhör trä och som har förmågan att ge ett slags ombonat intryck till helheten.De ljusa gardinerna tillhör metalleelementet och ger en fin balans till de mörka väggarna.  Extra plus att de hänger från taket och ner till golvet.

Det gör att den lilla lägenheten upplevs visuellt större. Kantigheten i fåtöljen och bordet får en fin kontrast till den mjukare soffans form och runda sidobordet, samt den sköna formen på vägglampan. Mässingsdetaljerna ger eld till helheten. Elden tillkommer såklart också när lamporna tänds.

sovrum-kuddar-brunt-beige-vaggar-stilleben-byst-skulptur-inredare-geir-oterkjaer

Sovrumsdelen som liggen i anslutning till vardagsrummet (ni ser soffan som delar av rummen emellan) har även den jordiga toner. Men ljusas vackert upp av metallelementet  i vitt. Extra glad över att se spegelns ram och spegeln som båda tillhör vattenelementet och som behövs för att allt det bruna inte ska bli så tungt och ”deppigt” som det annars kan bli. Att spegeln ligger i anslutning till sovplatsen gör inget då det saknas fönster mitt emot den, och därför uppkommer inget oroligt energiflöde som kan störa sömnen.

En rejäl sänggavel ger ytterligare kraftposition och trygghet till sovrummet. Bra placerad säng med uppsikt över rummets fönster och dörrar.

kok-litet-runt-matbord-stilleben-gardiner-fonster-vit-matta-beige-vaggar-inredare-geir-oterkjaer

I den lilla köksdelen har man gett större trygghet genom två gardiner som håller om platsen likt väktare. Tillsammans med den vita ljusa mattan på golvet skapar de en plats. Om man haft en taklampa över matbordet hade platsen blivit om än lugnare och trivsammare att sitta vid.

Svart tillhör ett otryggt element och det bör man inte ha på golv enligt Feng Shui. Det var ju bara en kille, som bekant som kunde gå på vatten. Därför gör den vita mattan jobbet för att lugna platsen.

Även här har man lyft in den svarta kontrasten för att ge en balanserat harmoniskt intryck. Tänk bort växterna på bordet och vi hade genast känt att något saknats. Nu med blombuketten i mitten, får vi både in träelementet och den orange färgen som ger eld.

EXTRA PLUS

Trots liten yta har man använt en relativ mörk färg på väggarna. Men genom att man hållit sig till en färgsättning, och en ton (dämpade kulörer) upplevs lägenheten mer ”put together” och större, samt mer genomtänkt och harmonisk!

MINUS

Jag upplever det som det är väldigt lite belysning. Kan bara räkna till EN belysningspunkt. (Eller har man bara valt att inte fotografera detta i reportaget) I vilket fall, mer om belysning och hur många belysningspunkter du bör ha i ett rum kan du läsa om i fredagens inlägg, lite längre ner här i feeden.)

Älskar sånna här lösningar! Inget är omöjligt! Lite färg, inredningskunskap och Feng Shui verktyg och saken är biff! Fint!

Här hittar du resten av hemmet om du är nyfiken!

Kram Jannice

Bilder från Sköna hem nr 11, 2019Fotograf: Dennis Eriksson

12

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00