Köksinspiration med höstkänsla

Köksfint

Skärmavbild 2019-09-02 kl. 14.34.13

Ytterligare en moodboard i höstens härliga färger. För att uppdatera ditt befintliga, eller kanske för dig som precis flyttat hemifrån eller startar om på nytt. Vackra ting som jag hittat i olika butiker runt om. Just nu ser vi en hel del jordiga toner. Nougatbrunt och rostrött är de främsta. Tillsammans med blått och ljus petroleum, tycker jag det blir en riktig vinnare som håller med tiden. Mörkare träslag ger också en helt annan värme till ett hem så här års än ljust. Inte för att vi kan byta ut våra möbler, men det är en bra sak att veta.

Att sätta höststämning på köket kan räcka med att ta in lite ljuslyktor på en hylla eller att sätta en vacker ljusstake i fönstret. En skål på bordet med pumpor eller en duk i någon mustig ton. Ja det kan vara så enkelt som att välja din bukett på bordet med omsorg. Brända toner ger en värme till köket som inte de vita blommorna gör. Här har jag plockat ihop några saker som jag tyckte var fina och som känns hållbara året om och som fungerar för olika plånböcker!

Inköpsställe:

Glasunderlägg valnöt, Lagerhaus
Mugg med fat Cervera
Djup tallrik Cervera
Kökshandukar Hemtex
Skålar salt & peppar, Indiska
Stol House Doctor, Åhléns
Duk, Himla, Åhléns
Servetter i linne, Åhlens
Taklampa Jysk

Nu ska jag bege mig till Mio i samarbete med Blomsterlandet för frukost. Passar på att äntligen gå på något pressevent och visa min nuna nu när jag är här i Stockholm.

Kram på er,
Jannice

Kollage: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Inlägget innehåller adlinks.

;

.

  1. Hej!
    Så fint collage och tack för din blogg. Jag saknar dock verkligen ett hållbarhetsperspektiv! Det är väldigt mycket nya saker som hela tiden visas, och jag förstår det för att det är inspiration, men jag tror det är viktigt när man är i din position att uppmuntra till hållbara och miljövänliga val, tex att du försöker hitta mycket av det begagnat eller mer poängterar möjligheten till det. Tex i texten skrivs att ”just nu ser vi en hel del jordiga toner”, men vad kommer vi se om två månader – ska vi köpa nya kökshanddukar då, igen? Ser också att du dock skriver att detta känns hållbart året runt – plus för det! Kanske ser du dessa val som långsiktiga men jag upplever att det inte riktigt framgår och poängteras i dina texter, det är mycket nyproduktion och få kommentarer/tankar kring hållbarhet i de länkar du lägger in. Se bara på ex Trendenser och Husligheter hur de arbetar, de har en helt annan tonvikt på hållbarhetsaspekten. Jag tycker verkligen att din blogg är inspirerande men jag hade önskat att den inte – som nu – nästan upplevs som en motsättning mellan feng shui och miljömedvetenhet. Hoppas att du kan komma in lite mer på det spåret! I all vänlighet och med varma hälsningar.

    1. Hej! Tack för din input! Jag jobbar med hållbarhet ur ett cirkulärt perspektiv, alltså inte linjärt. Feng Shui har talat om hållbarhet i över 3000 år. Hur inreder vi för att må bra. Hållbarhet och välbefinnande för människan. Det är här det börjar enligt mig. Det handlar om att respektera och förvalta det vi har. Jag menar att vet vi hur vi ska tänka kring möblering, hur färger påverkar oss , hur ordning och oordning kan försämras/ förbättra vårt mående samt hur material, dofter och ljud påverkar våra sinnen , DÅ kommer vi hitta det hem som bygger oss som människor, som får oss att vara nöjda med det vi har, lyckas med harmoniska inredningar som vi inte behöver byta ut, ändra om. Det handlar om att ha tålamod, vänta och längta till något man verkligen vill ha. Att följa årstiderna, att skriva om jordelementet, betyder inte att man ska köpa allt nytt som jag ger förslag på vad som tillhör detta element, utan jag ger exempel på vad det kan vara. Jag förutsätter att människor själva kan avgöra vad de behöver inte behöver till sina hem. Feng Shui handlar om att omge sig med ting som man älskar, att binda samman det man har till en helhet. Som oftast handlar det om att man redan har dessa ting hemma, som jordelementet, ta fram den vackra korgen, plocka in de sköna ockrafärgade dahliorna och ge en lugn känsla till hemmet. Att jag sedan visar bilder och förklarar var jag har köpt mina produkter är en ren tjänst jag gör till er och för att jag inte ska ha hundra mejl i mejlboxen var jag köpt ditt och datt. (då ni betyder mkt för mig och då jag är noga med att svara alla, vilket i dessa fall blir totalt omöjligt) Frida gör sin grej och Husligheter sin. Jag har alltid stått för tankesättet om att inreda hållbart ur ett cirkulärt perspektiv där välbefinnande och människan är det centrala, att ge kunskap kring inredning och hur man skapar hållbara och harmoniska inredningar. Bara för de bytt inriktning betyder inte det att jag byter riktning. Jag är fullt övertygad om att min idé och tankesätt påverkar människor och vår miljö i rätt ritkning. Människor behöver ibland köpa nytt, starta upp sitt hem från början. då är min tankar idéer och tips det som ska ge dem grunden basen för en hållbar inredning . Vill man ha miljöperspektivet, går man in på de andras bloggar. Jag driver ett företag som har mina kärnvärden och tjänster. jag gör det jag är bra på. Bara för andra gör något betyder inte det att jag slutar tro på min affärsidé, och jag tycker verkligen inte att mina tankar kring hållbarhet skulle missgynna vår miljö. Vi ger bara olika verktyg och nämner olika angreppssätt för att lyckas, en cirkulär och en linjär.

  2. Ann skriver:

    Älskar Höganäsmuggen! Den säljs ju i många affärer och inte bara hos Cervera. På Rörstrands hemsida finner man närmsta butik.

    1. Japp, helt rätt. Men jag kan inte hålla på och länka alla. Idag blev det cervera 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..