ANNONS

Veckans Feng Shui analys – inredningsarkitektens 3:a

/

Veckans Feng Shui analys på inredningsarkitektens trea.

matbord-matrum-kok-vardagsrum-oppenplanlosning-stolar

Först och främst, såååå roligt att ni tyckte min kategori veckans Feng Shui analys var en så bra och lärorik kategori! Jag blir verkligen glad, och såklart vi kör vidare på ett vinnande koncept. Inlägget kommer ut någon gång under helgen i fortsättningen.

Idag analyserar jag 3:an som inretts av inredningsarkitekten Bita Hård af Segerstad.

Fin balans i köket mellan den vita väggen (metall), de mörkgrå och svarta luckorna på köket samt spegeln tillhör vattenelmentet och ger fin kontrast. Matsalsmöblerna tillhör jord, och fungerar som en brogryggare mellan det svarta och vita. Väldigt fint och något som krävs om man ska få en harmonisk känsla i ett hem.

Ett kök i sig själv är väldigt kantigt med dess luckor, så ett extra plus för den runda spegeln, vasen på bordet, stolarnas ryggstöd och taklamporna som mjukar upp.

Grönskan ger växtlighet och gör rummet levande. Enligt Feng Shui förespråkar man inte kaktusar, då de är vassa och känns hotfulla, så skulle det vara något att anmärka på så är det denna växt.  Kan också tycka att den krockar stilmässigt och inte alls passar in med övriga detaljer.

Egentligen i den här bilden är det bara eldelementet som saknas. Det hade man lätt fått genom att välja en orange, röd eller gul blomma i buketten på bordet. Eller varför inte en mässingsljusstake som gett sitt värmande guldton till rummet. Eldelementet är det element som behövs minst av för att ge effekt. Självklart uppstår eld när lampan är tänd. Men som det är nu, saknas elden.

kok-inspiration-gront-gratt-oppen-planlosning

MEN, därför valde jag att även ta med den här bilden när man ser vidare på köket och ser att hon faktiskt valt att använda sig av mässingsbeslag och metallen mässing på lamporna. Detta är fullt tillräckligt för att ge värme till helheten och det blir en fin blans mellan de fem elementen.

Snyggt också att hon valt att sätta en brun stol på andra sidan köket, detta gör att hon binder samman rummet från matplats till andra sidan väggen.

Den grå pläden i soffan drar köket in mot vardagsrummet och fungerar som en ”röd-tråd” för att binda samman rummen och skapar en helhetskänsla.

vardagsrum-fatolj-soffa-gra

Soffan står mitt i rummet men har ändå en kraftpostion då köket är bakom och stödjer och skapar trygghet. Ett soffbord hade lugnat känslan genom att det hade varit ytterligare en sten i den ”porlande bäcken” som man eftersträvar att möblerna ska vara ”utpyntade” i ett rum. Nu blir det en liten dansbana i mitten som ger flöde. Dock bromsas den något av den långhåriga mattan.

Stolen är en skön fokuspunkt till rummet och en stilbrytare som gör rummet personligt. Vill man få ihop den till en helhet är ett bra knep att låta den här kulören gå igen i en kudde i soffan och på en skål på köksbordet.

För det kan ni vid det här laget – 3 gånger med en accentfärg binder samman allt till en helhetskänsla.

Ha en fin lördag!

Kram på er,
Jannice

Mer bilder på detta hem finns på Sköna hems sida här.
Foto: Patric Johansson

.

.

7
89

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00