Veckans Feng Shui analys på 70-talsvillan

Veckans feng shui analays är på 70 tals villan.

5c7cf600b867a-5c7cf600b86c2inredning-70-talshus-vardagsrum-vitrinskacc8ap.jpg

Veckans Feng Shui analys görs på 70-talsvillan i Karlstad! Ett avskalat hem med en dämpad färgskala. Med det menar jag att kulörerna har svärta i sig och blir därför dova i sitt uttryck. Kolla bara in de ljuvligt perfekta rostkuddarna som ger en sådan vacker värme utan att för den skull ta över.

Mycket öppna ytor och fönster från golv till tak gör att chiflödet är maxat. Detta har man lugnat genom en vacker grå ton på väggarna och gardiner som hänger på en skena i taket ner till golvet. Detta håller om och gör känslan mer ombonad, utan att för den skull tulla på den moderna känslan.

inredning-70-talshus-matplats-runt-bord-stolar-gardiner

Matsalsplatsen får tyngd genom sitt bord i trä och de mörka stolarna. De runda mjuka tonerna blir fin kontrast till den kantiga arkitekturen. Det naturliga ruffa känslan i träet balanserar fint upp det blanka golvet.

Lampan över bordet ger ett tak och skapar en plats i den öppna planlösningen. Hade lampan haft en dov kulör hade den gett något mer lugnad känsla till platsen än vad den gör nu. Den smälter nästan för mycket in i helheten, och blir nästintill osynlig.

5c7cf60222e61-5c7cf60222ea9inredning-70-talshus-vitt-kocc88k-kocc88ksocc88-kvistar-vas.jpg

Ett moderna kök som värms upp av mörkbruna barstolar och skärbräden. De runda formerna på lamporna över köksön, samt den runda vasen och de mjuka formen på blandarna skapar fina motsatsförhållanden till kökets kantighet. Ska man kika på de fem elementen så finns en viss obalans, vi ser ett överslag av metallelementet i det vita luckorna, kromen och de grå väggarna. Jorden hittar vi i det mörka träet och i golvet. Dock väldigt lite vatten, om inte den mörkgråa duken hade legat där är det bara i vasen och i luckorna till ugnen.Växtlighet tillhör trä, men i detta fall har man valt murriga mörka kvistar vilket inte ger den där känslan av växtlighet, därför tycker jag det finns en viss obalans när det kommer till kulörer. Det hade räckt med någon härlig grönskande kvist eller en timjan i kruka borta vid spisen för att ge mer liv åt inredningen. Eldelementet hittar vi i de röda bären i vasen på köksön. Men det ser lite halvfärdigt ut, om man jämför med de andra rummen, och detta uppstår ofta när alla element inte är representerade och/eller balanserade.

inredning-70-talshus-sovrum-garderob-closet-badrum

Den dova färgsättningen genomsyrar hela hemmet vilket är ett stort plus! Detta gör att man lätt kan byta textilierna genom rummen utan att det skär sig. Man får också en enhetlig känsla på hemmet. Allt passar fint tillsammans. I det stora sovrummet har man bromsat chiflödet mellan de stora fönsterpartierna (där sängen ligger emellan) genom att hänga gardiner samt placera det runda bordet i mitten. Utomordentligt fint sätt att lugna ett rum. Man hade också kunnat lägga en matta på golvet, eller placerat en större rund lampa där bordet är idag.

Stort gilla på färgsättning och kontrasterna mellan hårt och mjukt i detta hem.

Önskar er en fin dag härifrån Paris. Ni kan tro mamsen och jag har det bra här! Följ oss gärna på min instastories på Instagram @addsimplicity

Kram på er,
Jannice

Fler bilder från hemmet hittar du på Sköna hem, här.
Bild: Jessica Holm

,

,

 

 1. Julia skriver:

  Tack för alltid lika intressant och lärorik analys! Lyssnade även på podden idag och log och skrattade om vartannat-BÄSTA BÄSTA podden! Fråga om bagua: googlade på en bagua map och fick upp en som specificerade både vilka element som ska ingå och vilka element som är destruktiva. Detta får du gärna berätta mer om! Upptäckte att jag hade egentagna foton på naturlandskap (vilket väl är trä elementet) i min health ruta men enligt denna baguamap skulle man undvika trä elementet i just health-hur hårt ska man hålla på det här med destructive element tycker du?

  1. Det där gillar jag inte och går inte efter. känns inte bra och tycker det överdrivet. Lätt att missförstå. en sådan bild som du tagit låter mer som jord också men gå efter vanlig bagua. kram

   1. Julia skriver:

    Underbart tack! Handfasta råd som alltid!

 2. Carina skriver:

  Extra plus för såna här inlägg!!
  Har aldrig varit i Paris, kanske får ta mig i kragen och åka dit.

  1. Jaaaa man måste ha sett Paris. finns inget så vackert och storslaget. kram

 3. Marre skriver:

  Älskar denna typ av inlägg!
  Ha en bra dag i Paris!

 4. Så trevligt med dina analyser, min favoritkategori här inne! Njut av Paris!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..