Vårt kök, så jobbade jag med stilbärare

Vårt kök

IMG_1072

Fredag och jag längtar så hem till familjen. Semestern var ju underbar men sen direkt till Stockholm efter en dag hemma. Det ska bli sååå mysigt att bara vara tillsammans och inte ha något planerat!

Kom på att jag typ aldrig visar vårt kök. Ett kök jag inte valt själv men det var nyinsatta när vi flyttade in av de som bodde där tidigare. För att göra det till vårt och för att passa in med övrig stil, jobbade jag med några stilbärare för att mjuka upp de glansiga luckorna med kromlister, som inte är ”so much me”!

En sak är den gråblommiga tapeten som heter Acanthus och är från Engblad & Co.

Tallriken på hyllan, tillsammans med de vackra glasurnorna (Oscar Clothilde), som gör stilen mer fransk/elegant.

Har letat länge efter något på väggen längst bort, och för någon månad sedan hittade jag den stora spegelklockan på Mio (adlink) som hjälpte till att  sätta stilen ytterligare i vårt kök.

Jag har varit noga med att jobba med samma bas som i övriga huset, de vita, grå tonerna, med svarta kontraster och mörkt trä som brobryggare, för att skapa en röd tråd genom hemmet.

IMG_1068

Så där hoppas jag ni fick några hållbarhetstips på att man kan få ihop saker utan att byta ut dom, bara man går med befintlig möbel (kök, badrum) och hittar den röda tråden med övriga huset. Alltså gör inte något helt annat, typ om jag hade gått vidare på det supermoderna här med ljusa träskivan som var där innan, då hade köket inte gift sig med övriga stilen i huset.

Ha nu en fin fin fredag kära läsare och en riktigt trevlig helg på er! Ni glömmer väl inte att vi kör den populära Feng Shui analys varje helg!

Nu snart föreläsning på The Lobby här i Sthlm i Rituals Pop Up Store på Regeringsgatan 61. Ses vi kl 11?

Kram på er,
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 1. Julia skriver:

  Otroligt mysigt kök!! Fråga-krukan cloudy med bubblor-är det något inte är optimalt utifrån feng shui perspektiv? Vill minnas att du någon gång har sagt att man ska undvika taggar/vassa kanter?

  1. Jag skulle inte säga att det är taggar, det är en taktilitet så berör oss och få oss att uppleva. Att känna på dessa ”kulor” är så mjukt och vackert…

 2. Verkligen blivit superfint och en konst att lyckas få helblank inredning att passa in. Stort plus att ni inte bara rev ut utan körde, som du skriver, hållbarhetstänk, och jobbade med det som redan fanns! Klimatsmart OCH snyggt!

 3. Anna skriver:

  Du glömde stilbäraren: pumpflaskan😂 (med tanke på er senaste podd), en wettextrasa och plastflaska diskmedel hade ju stuckit ut😄
  Det är lätt att bli lite blind för vissa saker som bara finns där…så bra med er podd och din blogg, så man ser hur saker ser ut och hur de påverkar. Stilbärar-kunskapen var verkligen en aha- känsla!
  Började genast leta pumpflaskor efter senaste podden😉

  Så tack för inspo och kunskap🤗🤗🤗

 4. Spännande med stilbärare! Vilken påverkan de har på helheten!
  Nyfiken på vad du skulle ha valt för kök?
  Jag har kämpat med vårt ekkök som jag tyckte var jättefint för 15 år sedan, men maken vägrar att låta mig byta eller ens måla. ”Tyvärr” håller det bra än… Men jag valde till slut att låta köket vara som en egen del, kanske inte i stil, men i färg. Fick inte ihop det med resten, men det finns en röd tråd. Snurrigt värre, men det blev faktiskt rätt bra!
  Ha en fin helg!

  1. Bra där! Jag vet faktiskt inte vad jag skulle valt för kök. Något i grått tror jag iaf. kram kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..