ANNONS

En Feng Shui analys på 1 rum och kök i Vasastan

/

Kammakargatan i Stockholm från ESNY

rimage.php-11

Söndag det innebär Feng Shui analys och idag har jag valt att analysera ett hem som är ute till försäljning och inrett av den kända inredaren och bloggaren Sofia Tretow Deco (som jag själv tycker mycket om).

Tänkte det kunde vara kul för er att se hur Feng Shuin ser på den här mörka inredningsstilen vi ser mycket av, iaf runt om i Stockholmstraktens sekelskiftsvåningar.

Den mörkgrå kulören på väggen tillhör vattenelementet. Det håller om rummet och bromsar energierna, vilket gör det lugnt. Problemet är att det kan bli för mörkt och dunkelt, och kännas för deprimerande OM man inte balanserar upp det med både metallelementet som här, i det vita gardinerna,  ljusa tavlorna, samt sänggaveln och möbler.

Mässingen ger eld till inredningen och blir ett fint komplement. Även den orange kassen tillhör eldelementet. Vad som kanske inte är lika uppenbart är att faktiskt leokudden tillhör eld. Djurmönster är eldelementet.

Vad som blir extra fint här är det bruna träslaget som krävs för att ge jord och leokuddens beiga toner ger också en grundade känsla. När man arbetar mycket med det mörka svarta/grå och vita är det superviktigt för balansen att inte glömma jorden. Här i sisalmatta på golvet och i de bruna tonerna. Det bruna nyanserna blir en fin brobryggare mellan de hårda kontrasterna mörkt och ljust.

Det är också superviktigt med den GRÖNA växtligheten som ger träelmentet och ger dessa annars lite ”döda färglösa” inredningar liv.

Så ovanstående palm är superviktigt för helheten.

rimage.php-12

Kantigheten i speglarna/listerna på väggarna mjukas upp med rund spegel och mjuka former på möblerna.

rimage.php-13

I köket tror jag ni lätt kan se vad som saknas. Plus för mässingen som ger eld. Det mörkgrå som tillhör vatten. Marmorskivan som ger jord och de ljusa porslinet och silvret som tillhör metall.

Men här behövs det träelement. Det här blir alldeles för platt och livlöst. Även om löken är en grönsak, så ser man att färg går före material och behövs i en inredning för att den ska bli balanserad och komplett.

Har sagt det förut och säger det igen. Jobbar man med en neutral färgskala utan accentfärg MÅSTE man använda gröna växter för att inredningen ska bli harmonisk.

Älskar den här stilen. Allra helst så här års. Sommartid kan den dock upplevas lite mörk och då behöver man lätta upp ytterligare med metallelement (som bär vatten).

Personligen gillar jag den här inredningen jättemycket då den flirtar med Frankrike, Paris och hotellyx på samma gång!

Veckans podd då?

Då Katarina blev fast i Finland efter en föreläsning, pga tekniskt fel på planet. Blev det ingen veckans podd, vi hade onsdagen på oss att spela in, men det gick i stöpet, så tyvärr! Men nästa veckar är vi tillbaka på Stilsnack! Var så säkra!

Om ni saknar våra ljuva stämmor så kan ni lyssna på ett poddavsnitt som kom ut i veckan där jag gästar Prestationspodden. Min mest personliga intervju någonsin. Hör hur ett besked 2006 satte käppar i hjulet och hur jag vände denna motgång till medgång.

Lyssnar gör du här.

Ha en fin söndag!
Kram på er,
Jannice

Bilder och mer objekt på ESNY

10
81

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00