Så lyckas du inreda snyggt och balanserat med beiga väggar

Beige trendfärgen på våra väggar 2018.

ikea_IVAR_i_hostkostym_inspiration_1

Foto: Företag

Ikeas blogg Livet hemma hittade jag de här bilderna som jag tycker visar fint på hur man skapar balans i sin inredning med trendfärgen nr 1, 2019, beige.

För att inte känslan i hemmet ska bli klabbig, klistrig och tung, behövs svarta kontraster för att strama upp och för att kontrastera det beiga. Vitt lättar upp och ger kripsighet till helheten.

9d352dd6e4a615ca_org

Foto: Ragnar Ómarsson

En Feng Shui analys

Beige tillhör jordelementet, svart är vatten och den vita kulören räknas till metallelementet. Alltså redan här har vi 3 element av 5.

För at skapa balans i inredningen krävs någon form av eldelement, det kan vara belysning, tända ljus eller någon senapsgul eller roströd ton så här års.

Det sista elementet, trä, behövs för att ge växtlighet och skapa balans till helheten. En grön växt, en bukett med blommor hade varit pricken över i här och behövs för att det ska kännas harmoniskt.

Hoppas ni får en fin dag och en riktigt trevlig helg!

Stor kram,
Jannice

Bilder: Ikea Livet hemma

.

.

 

 1. Lovisa skriver:

  Tack för den analysen, så nyttigt att läsa hur du resonerar! ☺️

 2. CatyS skriver:

  Jag har så svårt att få till just eldelementet, saknas i alla mina rum dagtid. Kvällstid så tänder jag lampor och ljus, men dagtid, nej jag får inte till det.
  Jag gillar dova färger med svärta i, absolut inte skarpa kontraster. Om jag får önska ett inlägg så kanske att du visar prydnadssaker, soffkuddar, tavlor, krukor eller dylikt som får in just mjuka eldelement och som inte kostar skjortan. Det vore mycket behjälpligt. Eller om du kanske har ett sånt inlägg redan och som jag missat?
  Tack för en kanonbra blogg, får mycket inspiration hos dig.

  1. Tack söta. Har du inte någon mässing. det kan också fungera, eller pyramidliknande former… eller fårskinn. jag kollar upp ett inlägg. kram

 3. Jenny skriver:

  Hej, jag har en fundering kring dessa färger som jag har hemma. Jag har ett funkishus, vit pigmenterat plankekgolv, beiga väggar ljusare än på bilden. Brun soffa Linne gardiner, Gubis glasbord med svart underrede. Svarta detaljer som krukor och lampor men sedan får jag inte riktigt till det här med metall. Mässing känns ibland lite för fint mot mitt trägolv samtidigt vill jag inte att det ska se ”Boho chick” ut. Har ett vitrinskåp som är lite nött brun/vitt. Vill att det ska kännas modernt och fräscht men samtidigt lugnt. Tar jag in rotting så känns det lite för mycket” natur”. Har några ljusstakar från Skultuna i mässing. Ska man skippa metall som silver eller mässing helt och ha allting i svart eller vit eller annan färg?

  Tack för en fantastisk blogg och mycket inspiration. Med vänlig hälsning Jenny på Marbodal😉

  1. Hej Jenny!! 🙂
   Det låter som du har ett överslag av jord och du behöver växtlighet för att binda jorden och få liv. Har du lite sjyssta stora palmer exempelvis. sedan finns det mässing och mässing. tycker att du ska undvika det gulligaste men lite mattare variant ger fin värme…Rotting blir ytterligare en stil så det hade jag undvikit. Vitrinskåp i svart metall hade stramat upp och kanske mött stilen bättre. lycka till och kram Jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..