ANNONS

En Feng Shui analys av konstnärshemmet

/

Feng Shui analys på konstnärshemmet, i Sköna hem.

1600@80-3

Om jag analyserade ett mörkt hem förra veckan så tänkte jag denna vecka göra min Feng Shui analys på ett vitt och ljust hem.

Mycket ljusinsläpp från stora fönster gör att känslan blir luftig och rummet upplevs stort och mer energirikt.   Det är ett överslag av vitt, alltså metallelementet och så här års när det är kalt ute kan ett rum med mycket vitt upplevas kallare. Då är det fint att som här välja gardiner som hjälper till att hålla om rummet. Vill du fortfarande ha ljus känsla välj ljusare gardiner men i ett tjockare tyg. Extra vackert och god harmoni ger det mörkare träslaget (jord) till en ljus inredning som denna. Det inger ett lugn och en trygg, lite tyngre känsla till ett luftigt och lite ”flygigt” rum.

Vattenelementet finner vi i de svarta kulörerna, och grönsaken på bordet ger trä, samt de oranga och gula blommorna i buketten tillhör eldelementet. Dit räknas också mässingen, som vi ser på flertalet ställen. Detta skapar värme till helheten.

Tittar man på ovanstående bild så tippar den något. Det händer mer på höger sida. Tyvärr ser man inte riktigt dekorationen i fönstret som ändå håller en ton av tavlan och lite mörkare valör som väger upp, jag hade dock haft något ytterligare i andra fönstret för optimal balans.

1400@60-6

Vacker balans mellan elementen i sovrummet. Mycket kantiga former av sänggavel, garderober, förvaring och skrivbord vägs upp av mjukt draperi och runda former på lamporna och vasen i fönstret. Supervackert!

Se på bilden och känns också vad stor vikt buketterna har för helheten, då de ger liv till den neutrala färgskalan.

1400@60-7

Ett kök har som jag tidigare sagt mycket kantiga former i sig själv, genom att det finns luckor, kakel, och som här kantig form på handtagen, men också i den stora tavlan. Detta behövs vägas upp för att skapa balans och harmoni. Det har man gjort genom ett runt matbord och runda former på stolarna.

I hemmet bor konstnären Caroline Tamm, som i sin inredning utgår från sina tavlor när det kommer till färgsättningen i sitt hem. Ett bra sätt för att skapa en enhetlig känsla genom inredningen.

Kanontips för dig som har någon favorittavla där hemma eller varför inte en orientalisk matta? Lyft ut några av kulörerna och jobba vidare med tonerna från rum till rum.

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

Fler bilder från detta hemmet kan ni se på Sköna hem.

.

.

0
66

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00