Växter och den perfekta grå väggkulören

Allrum och vardagsrum addsimplicity

IMG_0986

Ikväll blir det föreläsning på Slättarpsgård, så idag vilar jag och skrotar runt hemma på förmiddagen. Inspiration hur du skapar en harmonisk jul står på schemat. Ja inredningsmässigt då, haha… det andra får man sköta själv. Kommer ni?

Jag brukar prata om värmande inredning så här års. Men vad som är minst lika viktigt är växter i vårt hem. För ju mer grönskan försvinner utanför vårt fönster, desto mer bör vi kompensera det i våra hem. Grönska ger inte bara en härlig känsla till rummet, utan det skapar även bättre luft och gör att vi helt enkelt blir piggare och får bättre inomhusmiljö. Så glöm inte grönskan, och för ett så hållbart resultat som möjligt. Köp växter som du kan ta hand om, som är lätta att sköta och passar i det väderstreck du ska ha dem.

Ett annat hållbart tips är att ta sticklingar och plantera om och göra sin egna lilla odling. Just nu har jag en mängd palettbladssticklingar här hemma som jag ger bort till vänner.

IMG_0977

Bild från vårt allrum. Många frågar om kulören i detta rum och den heter ncs s 2500-n För mig med väderstreck mot väst, norr och ost är den bara sååå perfekt! Grått är min absoluta älsklingsfärg och har alltid varit. Hur mycket beige än är en trend finns det inget som går upp mot lite grått på väggarna.

Nu ska jag titta på ”Vår tid är nu”. Ser ni den? Gah.. tycket den här säsongen tappat lite. Hmm… jag hoppas det blir bättre.

Kram på er,
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 1. Var har du köpt den fina glaskupan som syns på det första fotot? Jag har länge letat efter en med just svart underfat.

 2. Anna W skriver:

  Håller med!! Just den tonen hade vi i sovrummen i huset, så himla fint!
  Lägenheten är ju en hyresrätt så vi får inte göra för stora förändringar där…
  Den där bilden du la upp i stories på ett sovrum om senaste poddavsnittet – gah! SÅ vill jag ha det 🙂

  Lycka till med föreläsningen ikväll, som kommer gå galant, as always!
  Hade gärna varit där <3
  I år kommer vi dock fira jul och nyår i sommarkläder på Koh Lanta… Nyår i Krabi.. Ja, det är den där resan vi drömt om och som vi skulle göra när vi hade sålt huset. Men lite annat kom emellan, men nu är drömmen nära <3

  Ta hand om dig!
  Varm kram Anna

  1. MEn åh vad härligt att höra Anna! Det är du verkligen värd. Så underbar jul och nyår ni får! Fantastiskt!! Stor kram på dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..