Veckans hållbara – påslakan som känns bra mot huden, och i hjärtat.

Påslakan i ekologisk odlad fairtrade bomull.

Tänkte köra veckans hållbara och idag vill jag lyfta företaget Alva.

Sängkläder av bästa kvalitet,skapade med omtanke om både människa och miljö.

För igår hade jag förmånen att få delta i ett event nere i Malmö. Jag tror jag tidigare pratat om Alvas härliga påslakan som jag använt i ett halvårs tid. Men igår fick jag möjligheten att höra historien kring deras visioner med företaget och produkterna.

Alva brinner för att utveckla och förändra en historiskt smutsig och orättvis industri. Visste du att bomull är en av de råvaror som omsätter mest pengar i världen, men trots detta så lever många bomullsodlare i extrem fattigdom? Industrin är uppbyggd till en värdekedja fylld av mellanhänder där konsumentens pengar sällan når hela vägen fram till bonden.

Kulörerna är gjorda så de ska kunna gå och matcha med varandra. Hållbart även det!

Dessutom tvingas bomullsodlare använda ofattbara mängder kemiska bekämpningsmedel som leder till förgiftning av både människor och natur. Detta ändrar Alva på genom att  handla sin bomull från småskaliga odlingar i Indien som är medlemmar i Chetna Organic. Chetna är ett kooperativ där bönder odlar ekologiskt, får rättvist betalt för sin skörd och får social trygghet.

”Vi vill veta vilka vi arbetar med, det gäller bonden som odlar vår bomull. Det gäller fabriksarbetaren som syr de sista detaljerna på ditt påslakan. Varje liten del i hantverket kostar och alla i kedjan ska få rättvist betalt”.

Just nu har de julerbjudande, kampanj som du kan läsa mer om här!

Så köper du sängkläder från Alva bidrar du till att bomullsodlare och fabriksarbetare kan investera i sociala projekt som skapar en bättre tillvaro – och vi kan alla sova lite godare om natten. Hur fint?

Och nej, jag är inte sponsrad, men jag kan ärligt säga att lakanen är ljuvliga och ja, jag sover gott om natten.

Ha nu en fin fredag och en riktigt trevlig helg!

Kram Jannice