Veckans hållbara – Swedish Stockings

Veckans hållbara Swedish Stockings.

pic_2_900x

Veckans hållbara är inte en inredningspryl som förra veckan, utan något som vi alla bär mer utav så här år, men som har en stor miljöpåverkan. Jag pratar förstås om strumbyxor!!

Swedish Stockings  uppdrag är att förändra och påverka hela strumpbyxeindustrin. Nylongarn, som för närvarande används för att producera de flesta moderna strumpbyxor, skapas av en miljöskadlig oljebaserad tillverkningsprocess som leder till skadliga koldioxidutsläpp. Dessutom är strumpbyxor inte gjorda att hålla, detta tillsammans skadar vår miljö.

Skärmavbild 2019-11-21 kl. 13.35.08

Swedish Stockings skapar sina strumpbyxor från både nylonavfall före och efter konsument. Produktionsprocessen är mycket mindre skadlig för miljön än traditionell nylonproduktion och de letar kontinuerligt efter innovativa och renare sätt att producera – konservera eller återanvända vatten, minska utsläppen, minska och återvinna avfall. Från detta mycket effektiva återvinningsförfarande har de minskat energi- och vattenförbrukningen. De har också ett återvinningsprogram. Mer om Swedish stocknings kan du läsa här.

Ha nu en fin lördag!

Här ska det adventpyntas för imorgon är det julskyltning här på Råå och alla i hela byn ”jular” till det i sina hem tills dess, och vi har bjudit in vänner på glöggmys så lite fix får det allt bli idag!

Kram Jannice

 

LOADING..