ANNONS

Veckans Feng Shui analys – hemma hos inredaren

/

Feng Shui analys på inredarens färgstarka hem.

1400@60-14

Veckans Feng Shui analys tänkte jag göra på inredarens färgstarka hem. Här går de valda kulörerna i starka oblandade primärfärger. Tänk, lego eller brio leksaker. Kulörerna ger en”röd” tråd genom lägenheten och håller ihop inredningen.

När man har rum i fil är det viktigt att tänka på blickfånget från alla håll. Att inreda så man ser glimtar och en matchande delar genom alla rum. Det kan vara som här, en stolsrygg, en säng och där den blå färgsättningen håller ihop helheten.

Soffans placering är mitt i rummet, vilket ger ett skönt flöde och möjlighet till förvaring i bokhyllan bakom. Toppen om du vill nyttja ytan maximalt i ett rum.

Kraftpostionen på soffan kvarstår då rummen bakom inte går att komma till såvida man inte går genom dörröppningen vid soffan. Förstår ni vad jag menar? Alltså har man översikt över rummets fönster och dörrar och känner sig trygg.

1400@60-12

Något jag tycker är fint med det här hemmet är hur man valt att jobba med den klara färgskalan till bastoner av beige och brunt. Det blir en mjukare övergång och inte så hård som om det varit bara mot vita väggar och möbler. Stilen upplevs också då mycket mer elegant. Färgstarkt och vitt, ger ett mer lekfullt och modernt intryck.

1400@60-11

Jag brukar rekommendera att man har (så mycket som möjligt) samma golv genom hela hemmets alla rum. Här är det olika varianter, men ett tips är att göra som inredaren gjort här, hålla samma ton på golven, så blir det en harmonisk helhet.

1400@60-13

En annan sak som jag tycker de jobbat fint med i lägenheten är hur de genomgående hållt sig till det mörka träslaget och bidrar till den harmoniska helheten.

Rejäla gardinerna, och mattorna lugnar rummet och dess flöden från de stora fönstren.

Extra plus för att man valt buketten i fönstret efter den starka färgskalan i hemmet. Tänk hur fel det känts med ljusrosa rosor i en bukett på bordet.

••••••••••••••••••••••••••

Ha nu en fin söndag och glöm inte att vi har ute ett nytt poddavsnitt på Stilsnack, med tips om hur du får till adventsmyset som funkar ända fram till jul. Lyssnar gör du här!!

Kram Jannice

Bilder: Martin Löf och mer av hemmet kan du se på Sköna hem.

.

3
55

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00