I annonssamarbete med ELFA

Ordning och reda i vår hall med Elfa

Skapa ordning i hallen med system från Elfa Decór.

IMG_2724 2

Det finns samarbeten och så finns det ju samarbeten som jag vågar påstå kan förändra liv. Ett sådant ska jag visa er nu. För i samarbete med Elfa har jag fått möjligheten att skapa ordning i vår hall.

För finns det något som människor önskar i sina liv så är det ordning och reda. Idag visar till och med forskning att vi kan minska stress och oro med upp till 20% genom att skapa ordning och struktur i våra hem. Jag om någon förespråkar ordning och reda, så gissa om jag blev glad när jag fick en förfrågan om samarbete av ingen mindre än Elfa.

FÖRE

bild elfa före hallen

Vår hall som tidigare från första början var både tvättstuga med tumlare och torkskåp, hade jag med eget ihopplockat lyckas göra hyfsade förvaringsmöjligheter som jag dolde med ett draperi. Dock inte speciellt värdigt om ni frågar mig.

EFTER

IMG_2731

Men nu 9 år senare skulle det bli ordning på riktigt. Vi valde Elfas serie Decór för att jag tycker det är vackert med backarnas dolda förvaring som ger ett ordnat intryck och för den grå tonen ger en sofistikerad känsla. Sedan var valet av grått också ett praktiskt val då vi har två barn i familjen som ska dra in och ut på lådor med smutsiga lekfulla fingrar, och då hade vita fronter inte varit optimalt, då jag prioriterar annat än städning.

En sak är jag duktig på och det är att plocka bort säsongskläder som vi inte använder. Tex så tvättar jag och hänger undan våra sommarkläder i slutet av september och lägger ner i lådor, så även skorna. I början av april åker sommarkläderna fram och vinterjackorna går i ide.

IMG_2757

Barnen har det mesta av overaller, regnkläder och annat i skola och på dagis. Dubbletter hänger de uppe vid oss. Och till vänster om dörren (ej i bild) på deras höjd finns det två krokar till dem var för att enkelt hänga av sig den jackan de använder för stunden och sin ryggsäck. Men alla skor, mössor och vantar som det tidigare bara rotades runt i – har vi äntligen fått lösning på problemet!

IMG_2725

Skohyllor som man drar ut där alla har en varsin skolåda, älskar man inte det då!! Och ja, mamma kanske har fått några extra hyllor till sin skogarderob.

IMG_2723 2

Det roligare är att sedan vi fick denna förvaring har barnen varit extremt duktiga på att lägga tillbaka sina prylar. Det går liksom inte att göra fel, plus att det nu inte går att komma undan om en pryl ligger på golvet. Det syns ganska obivoius vem som inte skött sig.

Andra smarta lösningar:

Några andra saker som jag gillar är att längst upp på hyllan har jag sådant som jag kanske inte använder jämt i svarta likadana lådor, vilket ger ett ordnat intryck. Paraply, extra skosnören, skoputs, roller, regncape m.m.

IMG_2711

Och så den utdragbara klädhängaren när man ska rolla kappan, eller torka jackan efter en regnig dag nere vid havet.

IMG_2704-2

De små allkrokarna är perfekta för nycklar, att hänga hatten på, eller som jag gjort nu, mina lårhöga stövlar, hänger på en krok.

IMG_2701

Den lilla hyllan för solglasögon, lätt att lägga av när man kommer hem och veta var man har dem.

IMG_2727

Sist men inte minst. Utdragbar slips- och bälteshållare som jag valde att hänga massa scarfsar på. Just nu kör jag favoritsjalen här, resten av mina andra ligger i lådan.

Ja den här fantastiska maxade och snygga lösningen i vår hall vågar jag påstå har underlättat vårt liv. Det blir betydligt roligare att komma hem, enkelt att hålla ordning och det sparar tid om morgnarna när vi ska iväg fort. Alla vet vad de har sina prylar och får en perfekt överblick!

En annan sak jag tycker om med Elfa är hur vi enkelt kan förändra krokar, hyllor i takt med att förutsättningarna för familjen ändras. Både efter hur gamla barnen blir, men också utefter säsong. Sommartid kanske jag inte har kappor, men mer skor då åker ytterligare en trådhylla upp för skoförvaring. Både backar, krokar och trådhyllor kan enkelt flyttas runt tills du blir nöjd och har den optimala förvaringen för just din familjesituation.

IMG_2745

Så du, se till att skapa de rätta förutsättningarna för att du också ska få en ordningsam och skön hall att komma hem till om dagarna.

IMG_2726

För ni som följt mig en längre tid vet, hallen är det viktigaste rummet enligt Feng Shui. Det är det sista vi har med oss när vi lämnar inför en dag i skola och på jobb och det första vi möts av när vi kommer hem.

Se till att det bemötandet blir värdigt för dig och din familj!

Ha en fin dag!

Kram Jannice

I samarbete med Elfa.
Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 

 1. Om du säljer ditt draperi så köper jag gärna det 😊

 2. WOW! Så snyggt! Älskar snygg förvaring. Bra gjort!

 3. Sissi skriver:

  Jättefint! Vart är bänken ifrån? Också läcker

 4. Jenny skriver:

  Men så snyggt! Detta inlägg kom så bra i tid då vi just nu bygger ut vår hall och där tänkt oss en maxad Elfa förvaring som vi skissar på men inte riktigt kommer till statusen ”klart”! Just solbrillorna har jag funderat på faktiskt! Skoförvaring med två tonåringar är en utmaning med stort U…! En ena protesterar vilt när jag vill säsongsrensa eftersom hon har sina sneakers året runt + sina Uggs + sina anda kängor…!

 5. Åsa skriver:

  Så snyggt!!! Älskar oxå när det är ordning och reda. Gillar din nya bänk i hallen👌Superbra inlägg!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..