ANNONS

Feng Shui analys – ljus sekelskifte i avskalad bohemstil

/

.

1600@80-5

Den här gången gör jag min Feng Shui analysen på ett hem här i Helsingborg. I naturstilen, med bohemisk känsla i ljusa toner och med en feminin touch.

Vid första anblick är det överslag av metallelementet och jordelementet i denna typ av inredningar. Väggkulören i beige tillhör jord och bromsar flödet av det annars vita ljusa tonerna, vilket är toppen när det är stora fönster, högt till tak och mycket vita möbler. Fin balans.

Extra vackert att man valt mörkgrått kök (vatten) som behövs för att ge kontrast till det vita och beiga. Fint att de valt mässingskranen som ger värme till rummet.

I ett hem som detta, som saknar accentfärg är det viktigt att inreda med växtlighet. Se på de bilderna där en växt kommer in och håll för exempelvis växten i köket eller eukalyptusen i sovrummet och se hur tydligt det känns att något saknas om de inte är med.

1100@80-2

Även här är det fint att man valt lite mörkare krukor annars hade det blivit för mycket av jord och metallelementet och ögat hade letat efter något att fästa blicken vid.

1100@80

Här saknar man belysning, ja egentligen känns det som det är väldigt lite belysningspunkter i alla rum. Lägger märke till att de bara används sig av dekoration- och allmänbelysning, jag skulle vilja se mer punktbelysning. Vägg, läslampor, golvlampor… Kanske finns men inte i bilderna jag valt.

Dock är det viktigt att poängtera att en fårskinn tillhör eldelementet och tillför värme till inredningen, men kan inte ersätta avsaknad av en belysningen även om de tillhör eldelementet båda två.

Får ofta frågan om hur trä kan tillhöra jordelementet. Det man säger inom Feng Shui är att avhugget trä tillhör jordelementet. Det som också förekommer mycket i denna stil är linne som i material blir jord, och även kulörerna i det beiga.

1100@80-3

Sista bilden vill jag visa på en välbalanserad bild/miljö där alla element är representerade. Här har man tänt ljus och därför har även eldelementet tillkommit. En murgrönekvist ger trä till bilden, vatten hittar vi i spegel, jordelementet i de bruna tonerna och metall i det vita!

Ha nu en fin start på denna decembervecka och stor kram på er!

Jannice

Foto: Therese Romell
Fler bilder hittar du på Sköna hem.

2
67

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00