ANNONS

Fredag och några tänkvärda ord…

/

Vårt allrum – adventinspiration.

3CD83BD3-7F93-4891-98AB-1EA23EF0412B

Kikar in med en bild från vårt allrum. Fredag och på söndag är det andra advent. Jag hoppas ni njuter av stunden och inte rusar på för mycket. För vad är det som är viktigt när allt kommer till kritan? Svaret har vi alla, familjen och hälsan. Såklart!

Ibland tycker jag vi jagar på varandra för mycket ute i sociala medier världen. Folk går in i väggen, reser sig upp. Och kör sedan på som om det aldrig hänt. Vi hyllor mammor som klarar av att driva bolag, vara mammalediga och samtidigt jobba 100%, samtidigt som de är totalt utmattade. Kommentarsfälten flödar över med ord som ”power woman”, ”you go girl” när någon hinner med både det ena och det andra. Ord som hurry hurry, nu mot nästa möte, mycket på gång sätts upp som en måttstock för att man har en lyckad business. Att man är önskad och omtyckt.

Man är sjuk men biter ihop och går på möten ändå. Är det verkligen något att lägga en applådemoji på? Att vi maxar våra timmar, när det nästa dag är en knackning på dörren till den berömda väggen? Missförstå mig inte, jag älskar kvinnor som är drivna, och självklart ska vi pusha varandra, men ibland undrar jag om vi inte mitt i denna karusell glömmer bort vad vi pushar varandra åt för riktning och vad som verkligen är det väsentliga i livet!? Nuet, hur vi mår, vem gör vi allt det här för och är det värt alla timmar av förlorad sömn och hälsa?

Jag resonerar som så att var sak har ju sin tid. Jag imponeras av kvinnor som följer sin samtid, var det står i livet och är tillfreds med sina beslut. Just nu har jag småbarn, och det liv det innebär, då får mycket av det jag gjorde innan vänta. Det säger ju sig själv att jag kan inte hinna med lika mycket, då ställer jag ju upp orimliga krav både på mig och min omgivning. Man kan inte vara överallt, men att äga kontrollen över sitt eget liv, våga säga nej och våga njuta av stunden och livssituationen man befinner sig i, den förmågan respekterar jag hos människor.

Bjuder på några tänkvärda ord som jag läste imorse och som känns passande i dessa tider av julstress och senaste inputen från sociala medier.

Lycka betyder att vi är närvarande i allt vi gör, vare sig vi ska passa barn, rengöra ugnen, läsa en bok, göra en körjopurnal eller stryka tvätt. Att vara lycklig betyder att vi är helhjärtat närvarande i allt – oavsett vilka utmaningar det innebär, oavsett vilka svårigheter som finns – att vi är närvarande i kropp och själ, tanke och ande.

Så stanna upp. Våga vara i stunden. ”The Earth has music for those who listen”…

Med dessa ord önskar jag er en fin fredag och en riktigt trevlig helg! Ikväll blir det idolfinal här hemma! Popcorn, färgpennor och 3000 papper kommer ligga på golvet. Det nyputsade glasbordet kommer få små fingeravtryck, men vet ni vad? Det är ett avtryck från dem jag älskar allra mest. Det kommer en tid då jag kommer sakna de där små smutsiga fingeravtrycken, så just nu njuter jag av dem och påminner mig om att den här stunden, just nu, är det precis som den ska vara och jag är tacksam.

Kram på er,
Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

33
284

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00