Fredag och några tänkvärda ord…

Vårt allrum – adventinspiration.

3CD83BD3-7F93-4891-98AB-1EA23EF0412B

Kikar in med en bild från vårt allrum. Fredag och på söndag är det andra advent. Jag hoppas ni njuter av stunden och inte rusar på för mycket. För vad är det som är viktigt när allt kommer till kritan? Svaret har vi alla, familjen och hälsan. Såklart!

Ibland tycker jag vi jagar på varandra för mycket ute i sociala medier världen. Folk går in i väggen, reser sig upp. Och kör sedan på som om det aldrig hänt. Vi hyllor mammor som klarar av att driva bolag, vara mammalediga och samtidigt jobba 100%, samtidigt som de är totalt utmattade. Kommentarsfälten flödar över med ord som ”power woman”, ”you go girl” när någon hinner med både det ena och det andra. Ord som hurry hurry, nu mot nästa möte, mycket på gång sätts upp som en måttstock för att man har en lyckad business. Att man är önskad och omtyckt.

Man är sjuk men biter ihop och går på möten ändå. Är det verkligen något att lägga en applådemoji på? Att vi maxar våra timmar, när det nästa dag är en knackning på dörren till den berömda väggen? Missförstå mig inte, jag älskar kvinnor som är drivna, och självklart ska vi pusha varandra, men ibland undrar jag om vi inte mitt i denna karusell glömmer bort vad vi pushar varandra åt för riktning och vad som verkligen är det väsentliga i livet!? Nuet, hur vi mår, vem gör vi allt det här för och är det värt alla timmar av förlorad sömn och hälsa?

Jag resonerar som så att var sak har ju sin tid. Jag imponeras av kvinnor som följer sin samtid, var det står i livet och är tillfreds med sina beslut. Just nu har jag småbarn, och det liv det innebär, då får mycket av det jag gjorde innan vänta. Det säger ju sig själv att jag kan inte hinna med lika mycket, då ställer jag ju upp orimliga krav både på mig och min omgivning. Man kan inte vara överallt, men att äga kontrollen över sitt eget liv, våga säga nej och våga njuta av stunden och livssituationen man befinner sig i, den förmågan respekterar jag hos människor.

Bjuder på några tänkvärda ord som jag läste imorse och som känns passande i dessa tider av julstress och senaste inputen från sociala medier.

Lycka betyder att vi är närvarande i allt vi gör, vare sig vi ska passa barn, rengöra ugnen, läsa en bok, göra en körjopurnal eller stryka tvätt. Att vara lycklig betyder att vi är helhjärtat närvarande i allt – oavsett vilka utmaningar det innebär, oavsett vilka svårigheter som finns – att vi är närvarande i kropp och själ, tanke och ande.

Så stanna upp. Våga vara i stunden. ”The Earth has music for those who listen”…

Med dessa ord önskar jag er en fin fredag och en riktigt trevlig helg! Ikväll blir det idolfinal här hemma! Popcorn, färgpennor och 3000 papper kommer ligga på golvet. Det nyputsade glasbordet kommer få små fingeravtryck, men vet ni vad? Det är ett avtryck från dem jag älskar allra mest. Det kommer en tid då jag kommer sakna de där små smutsiga fingeravtrycken, så just nu njuter jag av dem och påminner mig om att den här stunden, just nu, är det precis som den ska vara och jag är tacksam.

Kram på er,
Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 1. Anna skriver:

  Jannice, du är så otroligt klok.
  Å jag känner väldigt mycket igen mig i dina tankar – vilket borde betyda att jag med är ganska klok * ha ha ha*
  Skämt åsido.
  Jag har under många år velat leva upp till saker som jag inte riktigt pallat med. De skulle inte på något vis märkas att jag har varit svårt sjuk, nära på att dö tom. När vi så bestämde oss för ett enklare och mindre kravfullt liv kom ju nästa smäll i början av 2018.
  Antingen kunde jag ha blivit bitter eller så hade jag valet att använda mig av ytterligare en erfarenhet.
  Jag har varit ganska ”foglig” större delen av mitt liv, som ett mellanbarnssyndrom kan vara. Men när jagnu går ”min” väg och väljer ett annat håll mottas det int alltid så väl. Man kan få ta en del smällar för att man vill göra det som rätt för en jälv. Men så måste man ju vända in igen och tänka att det här är mitt liv som jag ha ansvar för. Nu gör vi det hä valet och det är rätt jst nu. Det är inte längre så att jag kan säga att det här är det som ska vara för alltid. Just nu trivs vi att bo som vi gör, just nu trivs vi med att se världen. Ja, du fattar.
  Livet är en berg-ochdalbana. Å just nu i detta nu när regnet slår mot bilrutan jkänner jag att nästa söndag inte är så långt bort. Väskor ska packas med lätta kläder och badkläder. För den 4:e advent, ja då sitter vi på Koh Lanta och sippar kanske på en drink. Det är vad vi vill göra just nu med ett downsizat liv.
  För man måste våga ta ansvar för sitt eget liv när det inte fungerar längre. Våga välja bort, eller välja något annat. Vem tackar en för att man är så där superduktig och har polerat silvret och bakat allt och rullat vareviga köttbulle..? Nej, i år blir det vi tre och fokus på oss i lilla familjen. Landa efter allt som hänt och få tid till att bara vara. Det ABSOLUT viktigaste av allt.
  Så tacksam för helgen med min bror och hans familj. De har en liten 1-åring, ja han fyller den 27 dec 🙂 Så vi har myst massor <3
  Ta hand om dig fina och som min fantastiske morfar alltid sa:
  "Ta de vackert Pian lilla"
  Varma kramar Anna

  1. Åh vad fint skrivet anna. tack för dina kloka ord. Du är fantastisk. God jul och njut. du gör helt rätt! KRAM

 2. Josefin skriver:

  Så bra skrivet! Tack för tänkvärda ord och tack för bästa bloggen!

  Kram och god jul!
  Josefin

 3. skriver:

  Åhh … du har så rätt!👌Love it!❣️
  Kloka ord och min uppfattning om dig blir starkare.
  En mycket genuin, inspirerande och jordnära person!
  Tack för allt du delar med dig av!🤩
  Glöm inte nuet!💫

 4. Vet varför jag kikar in till dig titt som tätt , du ger inte bara kunskap och inspiration – utan delar även med dig av en massa kloka och tänkvärda ord. Tack och fortsatt trevlig helg!
  Catarina

  1. åh tack för fina ord, det värmer mitt hjärta. kram

 5. Stina skriver:

  Underbart att höra så kloka ord ❤🙏 tack

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..