ANNONS

En färgsprakande Feng Shui analys

/

Feng Shui analys på en färgsprakande våning på Östermalm.

1600@80-6

Följ med på en analys av ett personligt färgstarkt hem där både kulörer och mönster får ta plats.

De vackra fönstervalven blir som ett konstverk i den skogsgröna tonen. Mönstren i både matta, vägg och tavla lugnas ner av den målade matta gröna ytan i valvet och möblerna samt kuddarna som håller enfärgad skala.

Tänk på det! Allt kan inte ha mönster, har väggarna mönster får kuddar och möbler vara neutrala och tvärtom.

1400@60-16

Lila är enligt Feng Shui en majestätiskt färg. En kunglig kulör som ofta inbjuder till meditation och eftertanke. Här är dock färgskalan klar och färgstark och den rosa väggen går mer mot cerise vilket kan ge en något uppjagande känsla. Studier som Rickard Küller gjort visar att de som befann sig i ett rött rum när de arbetade fick högre puls, blinkade oftare med ögonen och hade ett ökat stresspåslag än de som arbetade i ett blått svalt rum. Detta borgar för att man inte ska ha för röda starka kulörer där man vill kunna koppla av. Hellre en blålila skala än en som går åt cerise…

1400@60-17

Fantastiskt färgkombination av röda nyanser. Visste du förresten att vår aptit ökar av den oranga kulören, och tappar aptiten, det gör vi av blåa toner. Detta då inget i naturen som är ätbart, av sig själv är blått (ja det skulle var blåbär då) men ni hajar, inget av det här riktigt blå/ljusblå/turkosa tonerna känns som man vill stoppa i munnen. Snyggt med det mörka bordet och den bruna nyansen som tonar ner de starka kulörerna och ger det balans än om de varit i kontrast med vitt.

1400@60-19

De starka färgerna följer med till vardagsrummet, men dämpas av den greiga kulören på väggarna. Det mörka golvet i rummet gör också de starka kulörerna tystas något och ger en fin balans åt helheten. Se hur den gula kulören återkommer tre gånger (ping ping ping) i golvlampan, på mässingskrukan i hörnan och på ljusstakarna på sideboarden.

1400@60-18

Kökets matplats har en grafiskt randig tapet i svart och vitt. Uppåtriktade ränder gör att rummet upplevs ha högre till tak än vad det egentligen har. Vertikala ränder tillhör träelementet och det bruna skinnet i soffan blir jord (fast i material eld). Svarta bordet vatten och det vita ljusa, metall. Elden representeras av rummets lampor när de är tända. Om man ville haft eld även när lamporna är släckta, skulle man kunna ta in en bukett på bordet med några gula blommor. Det hade gjort rummet komplett. Urfint med det mörkt vaxade matta bruna golvet till!

Hoppas ni får en fin söndag!

Förresten!! Vi är tillbaka på STILSNACK i veckans podd igen och ni hittar vårt nya avsnitt här.

Kram Jannice

Bilder Sköna hem, du hittar fler här.

.

.

0
46

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00