ANNONS

Julfint på en timma!

/

Adventsfint i ditt hem på mindre än en timma.

sko%cc%88na-hem-jul-addsimplicity

Har du kanske inte hunnit få till någon julstämning där hemma än? Ingen panik. Här kommer tips på några saker som skapar julstämning på ett kick!

Tiden, ja knappt en timma behöver det ta och det här behöver du ha hemma:

° 1-2 ljusslingor
° Granris/tallris och mossa
° Ljus till ljusstakar/blockljus/värmeljus
° En stor bukett snittamaryllis, hyacinter eller någon annan julig bukett
° Fårskinn och/eller värmande kulör på kuddfodral
° Glögg, pepparkakor och ädelost på tub

Då kör vi!

Ljusslinga

sardal-led-ljusslinga-med-ljus-vit__0482973_pe620575_s4

Ljusgirlanger av alla dess former. Själv har jag en vid vår entré, en i hallen och en runt vårt vitrinskåp i vardagsrummet. Lätt som en plätt och skapar julstämning på ett kick. Har du ingen stor gran är en liten perfekt att dekorera med en led-ljusslinga.

Levande ljus

slettvoll-ljuslyktor

Se till att alla ljuslyktor och ljusstakar där hemma är preppade med ljus. Vanliga glaslyktor får genast julstämning genom att addera en grön kvist eller lite granris i botten. Att tända en massa ljus ger en fantastisk stämning. Glöm inte fönstren, för trygghetens skull, passar en glaslykta allra bäst här. När det gäller ljus, glöm för guds skull inte att ta en extra runda så du är säker på att alla ljus är släckta där du inte är.

Granris & mossa

jul_granit_700

Gran- eller tallris i en stor glasvas blir vackert blickfång. Mossa runt din vanliga orkidé eller myrtenträd gör den plötsligt till en julblomma.

En bukett med julblommor och tallris

jul_julblommor_vita_blommor

En stor bukett med amaryllis eller hyacinter på en central plats i huset blir pricken över i. Blanda gärna upp med något grönt som tallris eller eucalyptus. Vackert och juligt.

Värmande material och kulör

86D5EC28-9D2C-4F3D-925D-3CDF1289FB71

Att placera en kudde i värmande rött, eller en fuskpälspläd alternativ fårskinnspläd i soffan ger en värmande känsla. Tänk på att det behövs väldigt lite av eldelementet för att det ändå ska skapa stämning.

Glögg, pepparkakor & julmusik

granit-glo%cc%88gg

Sist men inte minst. På med en julskiva. Sätt glöggen på spisen. Lägg fram köpta pepparkakor på ett fat, det finns ädelost på tub som du spritsar lite fint på varje pepparkaka. Avsluta med en fikonskiva.

En bukett med amaryllis, en ljusslinga runt en spegel, glögg på spisen och en mängd levande ljus…. Japp, sen är julstämningen på topp! Svårare  än så behöver det inte vara.

img_8905

Har du tid över så är såklart en gran eller miniceder som jag har här i studion alltid en god idé och en riktig energihöjare i ett rum. Klädd med kulor som glimmar, belysning som ljusar upp och en magisk doft som sprider sig i hela huset.

Lycka till!

Kram Jannice

Bilder: Sköna hem, Ikea, Slettvoll, Granit, Sköna hem, Bjurfors, Granit, Simplicity.

.

2
76

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00