ANNONS

På begäran, vår julgran och dekoration…

/

Inspiration juldekoration.

IMG_9429

Visade vår julgran på instastories i veckan och fick så mycket frågor kring pyntet så här kommer ytterligare information om juldekorationen (med bilder från förra året, har inte hunnit ta några nya för i år än), och mitt tankesätt kring helheten.

För mig är julen en viktig tradition och jag försöker föra vidare de traditionerna som mina föräldrar har gett mig till våra barn och samtidigt skapar jag och maken våra egna. En av dem är att klä granen till Lucia. Älskar att komma ner till en tänd gran, lyssna på Luciasång och njuta av lång frukost tillsammans.

IMG_9410

Att dekorera granen med vackert pynt som håller år ut och år in började faktiskt redan för 10 år sedan, när maken fick Georg Jensen pynt från en leverantör varje år. Efter det började vi samla på dessa fantastiska danska underverk. Med åren har vi kompletterat med kulor och årets samlingar. Den där känslan av att ta fram dessa vackra hantverk vill jag kunna förmedla till mina barn. Att sätta stjärnan på toppen ska kännas lika härligt från år till år.

IMG_9434

Förra året investerade vi i Georg Jensens julornament 2018.

IMG_9411

Och förra året bytte vi ut granen till konstgjord, då jag är otroligt allergisk och förra året lovade jag mig själv att inte gå rödögd kliande genom julen. Erkänner, en viss sorg, men idag är granarna otroligt naturtrogna, lamporna redan satta och pampiga som bara den. Vår julgran är från Royal Design. Vi har den ”lilla” storleken med 280 lampor, men det finns även med 360 lampor och med 600 lampor.

Ängeln ovan i bild är från Rosendahl finns i både silver och guld.

IMG_9416-1

Även den här stjärnan är från Rosendahl Copenhagen, liksom porslinskulorna i grått och silver.

Vi har alltid samma bas i vår gran, men ibland väljer jag att hänga i färgade kulor som jag köpte för många år sedan som antingen går i vinrött, eller bärnsten och gyllene brunt. Men i år körde jag bara silver i vårt allrum och de värmande tonerna hamnade i vår matsal/vardagsrum/tvrum. Japp vi kör två granar då jag vill kunna njuta maximalt då vi inte har tv:n i vårt allrum men det är här vi samlas och umgås på julen.

IMG_9417

IMG_9408

Sötast är nog de här små ”korgarna” där man kan lägga någon julkola i, hänga i fönstret eller i ett tallris i hallen. Finns även i hjärtan, och i olika storlekar.

Nu ska jag fylla på koppen kaffe och kolla nyhetsmorgon. Älskar lördagsmorgnar när vi inte har något inplanerat.

Önskar er en fin lördag och stor kram!
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Inlägget innehåller adlinks

.

.

7
111

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00