Tacksamhet och vad julen verkligen handlar om

Bilder från förra årets jul..

Bilder från vårt julpyntade hem för 2 år sedan. Kaminen brinner, julklappar under granen och igår bakades det julgodis med barnen. Så självklart och den perfekta tillvaron kan tyckas….

Men det fick mig att verkligen tänka till när jag skrev de där raderna. För ibland mår jag själv illa av den idyll som målas upp på bloggar och i sociala medier. Lyckliga familjer, välstylade hem, köpa nytt, perfekta barn, vackra frukosttallrikar… Ja vi matas med det ständigt.

I år är jag extra tacksam över att allt är bra. Vi får vara friska, krya och familjen mår bra. Något som verkligen inte är självklart i vår familj.

Jag satt och tänkte på det imorse, att ju äldre jag blir, desto mer tacksam blir jag. Ingenting är självklart. Det finns så mycket sorg där ute i världen. Barn som blivit föräldralösa, små som stora som kämpar för sina liv, och på det elaka röster som gör sig hörda pga av sitt eget missnöje av sin situation.

Jag glömmer fortfarande inte mamman på tv som hade cancer och som bara önskade sig tid i julklapp. Tid med sin familj och sina barn. Hon uppmanade alla, att köpa en Alladinask och sätta sig ner på golvet med sina barn och leka. Släppa kraven, OCH TELEFONEN och bara njuta.

Så sant…

Igår hade vi en fin eftermiddag tillsammans med barnen. Med julbak och julfilm på det. En eftermiddag och kväll tillsammans. Att se lyckan i deras ögon när jag överraskade dem med godsaker i köket fick mig att verkligen känna tacksamhet inför livet. Det är så skört, samtidigt som det gäller att ta vara på de där små stunderna av lyckorus. Det behöver inte vara som igår, en eftermiddag med aktiviteter, det kan lika väl vara den godaste av avskedspussar när man lämnar på förskolan.

Idag skriver jag med tacksamhet i hjärtat och med ett visst vemod, då jag vet att alla inte har det så bra som många av oss har det.

Men jag tror det är viktigt att vi påminner oss om vad julen handlar om. Att vara tillsammans, umgås och sprida kärlek. Så kära läsare fortsatt fin dag och låt den här julen bli en kravfri jul, där vi agerar som medmänniskor och bjuder in snarare än stänger ute.

Och på tal om det , det finns organisationer som giving people mfl där man kan hjälpa till med paket och annat till jul. Små insatser som kan göra jättestor skillnad.

Kram JanniceBilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity .