ANNONS

En Feng Shui analys på 20-talshuset i Stocksund

/

Feng Shui analys på ljusa harmoniska drömboendet.

3200@60-2

Med tre dagar kvar till det nya året tänkte jag göra en Feng Shui analys på en 20-tals villa i Stocksund. Ljusgrå ton som bas ger metallelement och som jag brukar säga, när det är vitt ute som här på bilden, då gäller det att kompensera all den metallen och kylan ute med ting som värmer inne. Här har man gjort det genom mörkbruna skinnet på sittplatsen längs fönstret. Fårskinn på stolar och den gröna växten som klänger upp längs med fönstret. Så här års hade jag nog valt även några linnegardiner (på andra sidan fönstret där växten inte är) för att hålla om platsen.

1400@60-23

I vardagsrummet har man fått in en varmare känsla med de petroleumfärgade sammetsmöblerna. Själv hade jag nog valt mässingsljusstakar för att skapa eld till platsen och det annars lite kalla bordet. Något annat jag reagerar på är den vita kulören på väggen, efter den fina spegelbården, den känns lite smutsig, och vet ni vad, efter att ha skrivit dessa rader ser jag nu vad det är. Det är ramen på tavlan. Hade den bara varit svart hade rummet känns mer ”put-togehter”  det hade sammanfört lamporna och det svarta och mörka i soffgruppen, samt gjort väggens färg mer rättvis.

1400@60-25

Så vackert att måla listerna grå och behålla vita väggar. Detta ger en motsatt effekt till det vi annars gör, målar väggar i färg och lister i vitt. Glöm dock inte att måla någon möbel i grått om du ska göra på detta vis. Som här, har man valt att måla kaminen i samma grå som listerna, vilket ger ett genomtänkt intryck. Så fint!

1400@60-24

Sovrummet går i vilsamt grågrön toner. Det svarta ger vatten och kontraster, vilket också gör att inte inredningen inte blir så klibbig och klistrig som den kan bli om man inte får in lite svart med dessa färgval. Det enda som jag saknar här är lite grön växtlighet och eldelementet som man kunde fått in exempelvis genom lite mässing. Kudden i leopard, tillhör dock eldelementet och så klart lamporna när de är tända!

Önskar er en fin söndag! Och glöm inte, saknar du vår podd Stilsnack, kan du lyssna ikapp eller lyssna om våra avsnitt här.

Kram på er,
Jannice

Bilder: Lina Östling
Fler bilder här från nr Sköna Hem nr 14, 2019

.

.

0
89

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00