Feng Shui analys på jugendvillan

Feng Shui analys på inredningen i Jugendvillan.

1400@60-30

Söndag och det betyder Feng Shui analys. Idag på en jugendvåning med personliga detaljer.

I matsalen ser man hur man mjukat upp rummet med en gardin på sidan av fönstret. Tyg känns mer böljande och mjukt än en hård vägg, right?! Man har minskat chiflödet genom större vaser som är bra i proportion till storleken av fönster. Den runda formen på vaserna blir också ett fin motsats/kontrast och balanserar upp rutmönstret i fönstret.

Den röda metallen i sideboardet och mässingsbrickan i rummet ger den värme som behövs. Stolarna i svart tillhör vatten, bordet metall i både färg, form och material. Mattan är jord och den gröna vasen ger träelement i färg. Metall finns ju alltid i det vita vi ofta omger oss med i våra hem. Även här.

1400@60-31

I vardagsrummet är soffan placerad i kraftposition. Med uppsikt över rummets dörrar och fönster. Flödet från de stora fönstren har bromsats genom vita skira gardiner. Ett fint exempel på hur man kan göra en ”hotellgardinhängning” är just att använda sig av några tjocka gardiner på sidorna och lite tunnare i mitten som man kan dra för om man behöver. Använd då dubbelskenor som går parallellt.

Det fina med det här hemmet är att man inte glömt eldelementet som vi ofta gör i vår svenska hem. Här finner vi det i båda de gula och orange kuddarna i soffan, på lampskärmen,  i ljuslyktorna och på bordsbenen.

Ett annat tips som man kan låna från det här hemmet är att man hängt gardinerna efter stuckaturen, vilket jag förespråkar om man har en sådan. Annars upp med gardinerna i tak på en skena.

1400@60-32

En vacker sval ton på väggarna i sovrummet gör det lätt att koppla av. En röd stol ger tillräckligt med eld åt platsen. Dock tycker jag att mer växtlighet, framförallt snällare växtlighet i detta rummet hade varit att föredra. Svärmors tunga (hör bara på namnet) känns inte som en växt man vill ha i ett sovrum. Här vill man ha mjuka runda snälla former och växter som inbjuder till avkoppling.

TV i sovrummet – not so much Feng Shui. Punkt.
Lampor på sidan av sängen istället för över – helt rätt.

1400@60-33

Köket! Ljust och fräscht men det är något med proportionerna som jag inte tycker spelar bra. Inga luckor eller hyllor gör att tyngden på köket ligger neråt. Att då hänga dessa Flos lampor, och bild på händer som pekar nedåt gör att det upplevs ännu mer med tyng, med fokus neråt och en känsla av lågt till tak. Jag hade valt något uppåtriktat på väggen bakom för att få en balanserad känsla. Eller en stående rejält stor tavla på väggen där stolen står.

Ha nu en riktigt fin trettondagsafton kära läsare!

Stor kram på er,
Jannice

Bilder: Per Ranung.
Mer om hemma hos reportaget i Sköna hem nr 1, 2019 kan du se här.

LOADING..