Nytt år, nya energier – så kommer du igång att rensa

Rensa i röran Karen Kingston

intervju-jannice-wistrand-sovrum-feng-shui-guide

Måndag morgon och ny januarivecka med 2 dagars ledigt kvar. Är ni som jag? Sugen på att rensa så här års? Nytt år betyder ju längtan efter ny energi, så de är inte så konstigt att vi är sugna på att skapa plats för just detta.

Alla vet vi vilken god känsla som uppkommer när man rensat och skapat god ordning på någon plats i vårt hem. En känsla av lätthet och kraft!

Att göra en energirening i sitt hem innebär inte att man måste slå kastrull-lock mot varandra som någon vänlig läsare skrev någon gång *blink*, utan att man gör sig av med kaosets som skapar oordning i sitt liv, och bana vägen för positiva energier och därmed möjligheter.

Exempel på saker som du bör göra dig kvitt med:

 • Fysisk smuts, damm, fett och kladd.
 • Negativa energier från människor som bott eller vistats i ditt hem tidigare.
 • Röra, oordning och överflödiga saker.

Att börja med att göra en rejäl storstädning, och skapa ett schema för områden som är röriga är en bra början.

Varför inte ta ett utrymme i veckan, från och med denna? Gör en plan och gör lite i taget, då ökar du chansen att lyckas.

Denna vecka ska jag ta tag i vår besticklåda med allt möjligt bööös som inte används. Förra veckan städade jag lådan i nattduksbordet, som var så ovärdig att vakna till varje morgon. Nu lägger jag mig med en skön känsla i kroppen och vaknar till ett ordningsamt intryck som skapar lugn. Du vet väl om att forskning visar att stress och oro kan minska med upp till 20% genom god ordning*.

Så vad väljer du att ta tag i?

Önskar er en fin start på veckan, och glöm nu inte att ta någon rensning i reklampauserna . Det är som med träning, 10 minuter är bättre än inget. Bara och bestämma sig!

Kram på er,
Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity
*Forskning Thorbjörn Laike docent i Miljöspsykologi

.

.

 

 

 

 1. Lena skriver:

  Så fint hem ni har 🙂 måste bara fråga: var kommer era underbara sängbord ifrån?

  1. Tack söta. De kommer från Ikea och heter Hemnes . har bara bytt knoppar till classic Collection. kram

 2. Leah skriver:

  Vilken färg har ni valt på er nya soffa? SÅ fin 🙂

 3. Får man önska ett inlägg? Vi har nyligen flyttat till ett fantastiskt 50-talshus byggt i dansk stil och vi ÄLSKAR det! Problemet är bara våra stooora fönster som vi inte lyckas få till med snyggt resultat. Växter kan man ju maxa med, men alla lampor är ju för sjutton för fjuttiga! Fönstren sitter ca 50 cm upp från golvet och går i princip upp till tak (250 cm). Vi har djupa fönsterbrädor i kolmårdsmarmor. Fönstret går kant i kant med väggen så hängande lampor/dekoration är inte ett alternativ. Snälla tipsa om vad man gör med stora fönster!

  1. Denna fråga får jag ofta. har gjort några inlägg tidigare här på bloggen men visst ska jag se till och göra något mer framöver 🙂 skam

 4. Kicki skriver:

  Hej, sååå fint du hade det för fyra år sen också! Tänkte direkt när jag såg bilden, nää nu har hon banne mig tapetserat här etc.! Kände igen din lampa och bordet etc men så såg jag att du inte hade det fina handtaget och förstod att det inte var nutid🙈 nackdelen med mönstrad tapet i sovrum är ju tyvärr att man måste bara ha enfärgade påslakan och det finns ju så sjukt många snygga mönstrade, som ditt t ex från Sture&Folke.
  Igår när ni sände live ställde jag en fråga för sent som du tyvärr inte hann besvara. Frågan gällde tips om riktigt bra takbelysning/spotar i tvättstuga. Jag undrar vad du valde i din som nyligen gjort nytt?
  Kram

 5. Hur kommer det sig att du inte trillat dit på KonMari-metoden som ligger så i linje med Feng Shui?

  1. Hej! Det har jag! Många år sedan jag gjorde det och skrev om det. Först nu Sverige börjat prata om det och det surras mycket om det i media i och med Netflix. Hon är Feng Shui och Feng Shui förespråkar hennes metoder när det kommer till rensning. kram

   1. Åh, det har jag missat fast jag till och från följt din blogg slaviskt. =)

    Nu hoppas jag att folk läser hennes bok (helst den engelska eftersom jag onekligen har ett och annat att säga om den svenska översättningen) och inte bara går på Netflixserien. Det där med målbild är hon inte särskilt tydlig med och det är så himla viktigt för att komma vidare när det börjar tjorva.

    Ja, jag tycker de hör ihop som hand i handske. =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..