ANNONS

Vår hall blev komplett med spegeldörrar!

/

Vår hall med spegeldörrar från Elfa.

IMG_3644

Att skapa ordning i hallen förutsätter en god planering. Att sätta sig ner och analysera vart stöket uppkommer och att göra en behovsanalys för de som bor där är grundläggande för en organiserad hall. Hur gamla är barnen, vad behövs för slags förvaring och hur kan man nyttja den (oftast) lilla ytan man har med maximal förvaring?

IMG_3626

All den här hjälpen fick vi av Elfa när vi bestämde oss för att använda deras förvaringssystem i ett samarbete vi hade i fjol. Här kan ni ser mer från vår hall och om vår förvandling från stök till god ordning.

IMG_3636

Efter det att vi fått den förvaring som löst våra behov i familjen, beställde jag även skjutdörrar till vår hall! Varför kan man tycka med sådana snygga och funktionella lösningar som också enkelt är flyttbara efter säsong och ändrade behov?

IMG_2757

Vi valde just Elfas serie Decór för att vi tycker det är vackert med lådornas dolda förvaring som ger ett ordnat intryck och för den grå tonen ger en sofistikerad känsla. 

IMG_3629

Trots att vi nu har en vacker förvaring på insidan, tycker jag det är fint att ha någon slags skjutdörr och valde denna variant främst av 3 anledningar.

1) Hur man än vill ha en fin god ordning, är vi en familj med en salig blandning på färg och form på kläder, skor, mössor och vantar. Nej, det ser sällan ut som i en ”Hemnethall” med matchande jacka och skor och en fancy väska på golvet. Det brukar infinna sig lite mer prylar i en normalfamiljs hall. Eller hur? Då hjälper en skjutdörr till att ge ett ordnat och lugnt intryck.

IMG_3634

2) Skjutdörrarna i vår hall, ger inte bara ett renare intryck eftersom det döljer vår förvaring. Speglarna ger en modern kontrast till huset. Hämtar upp det svarta i golvet och förstärker stilen och den franska känslan jag vill åt. Jag gillar speciellt mycket hur vi valde att vända på en av dörren så rutmönstret är på olika håll.

IMG_3640

3) Belysningen som ligger inbyggd i skjutdörrarnas list är ju inte bara läcker utan också funktionell och hjälper till att lysa upp förvaringen så vi ser mörka morgnar och kvällar. Ljuset ger liv åt hallen skapar en fin stämning.

IMG_3641

4) Sist men inte minst, spegeldörrar förstorar och gör vår lilla hall till en pampig entré. Obs, tänk på att en spegel också fördubblar, så det du speglar bör ju inte vara något stök utan vackra ting.

IMG_3627

Vi valde som sagt med skjutdörrar med speglar i vår hall för att förstora den och ge mer energi, men det finns en mängd olika varianter att välja mellan. Man kan ju använda täckta dörrar om man är ute  ger en lugn känsla, mönster, eller genomskinligt glas om man vill använda som avdelare i ett rum. Här kan ni se en mängd varianter.

•••••••••••••••••••••••••

Då ni vid det här laget vet att hallen enligt Feng Shui är hemmets allra viktigaste rum, är det nu så här i början av året dags att ta tag i den. För vem vill inte ha maxat positivt energiflöde in i huset 2020? Hur gör man då för att lyckas?

• Första felet vi gör är att vi tror att ordning bara löser sig. NEJ! Man måste ta sig tid att planera för att nyttja ytan maximalt och inventera vilka saker som man behöver förvaring till.

• Nummer två, tänk på att hitta rätt förvaring till alla familjemedlemmar. Alla ska ha sina egna hyllor, klädhängare och backar för mössor, vantar och halsdukar. Det blir lättare att hitta sina prylar och också tydligare vem som inte skött sig i familjen och hängt in efter sig. Inte att underskatta, funkar perfekt hemma hos oss! Barnen har blivit grymma på att ställa undan efter sig.

• Förstärk din stil med rätt förvaringsdekor. Vi valde de Elfa Decór i grått men Elfa har ju en mängd varianter. Någon annan kanske vill ha vitt etc. Vi valde skjutdörrar för att förstärka den stil vi ville åt. Kunskapen om inredning handlar om att använda sig av optisk illusion och att följa sin stil, oavsett om det handlar om möblering, dekoration eller förvaring.

•••••••••••••••••••••••••

Önskar er en fin tisdag! Idag är det många vad jag tror som går tillbaka till sina jobb igen. Här är vi hemma två dagar till innan allt sparkar igång, men jag passar på att tacka för den här jullovsledigheten, som inneburit tid med nära och kära, inget jobb (sååå skönt), sena kvällar, långa sovmornar, mycket spel med familjen, främst UNO, pingis och Kalaha, filmer i massor, bio och ja, lite frustration över att vara med varandra 24 timmar om dygnet, men det är väl så det ska vara. Rutinerna är snart tillbaka och det blir ordning och reda igen, och det mår vi alla bra av.

Ha nu en fin start på det nya terminen, det nya året och decenniet. Make it 2.0 2.0, åtminstone i din hall!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

18
111

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00