Blått är flott och årets kulör 2020

Classic blue, Pantone årets kulör 2020.

pantone_classic_blue

Varje år i december släpper Pantone årets kulör, och i år är det Classic Blue som tar hem titeln!

Varför den Classic Blue?

Den blå kulören Classic Blue symboliserar vår önskan om trygghet och en stabil grund – en känsla vi vill ta med oss in i det nya årtiondet. Pantone 19-4052 Classic Blue är en tidlös blå nyans – elegant i all sin enkelhet. Den blå kulören påminner om toner vi kan se på himlen vid skymningen.

Vad säger Feng Shuin?

Den blå kulören tillhör vattenelementet och är en svalkande kulör som hjälper oss att koppla av. Studier visar att vi blir lugnare i blå miljöer jämfört med exempelvis röda.

Blått står också för trygghet och pålitlighet och ger en klassisk känsla. Classic Blue, tror jag kanske inte kommer direkt n i hemmen då den är ganska så klar (lite åt det koboltblå hållet), tror att vi har lättare att ta till oss den blå tonen som är lite mer dämpad med svärta i sig. Vi får se! Men det var längesen vi såg blått så jag ser fram emot det i inrediningsvärlden. I modet har den ju redan börjat poppa upp!

Nedan ser ni ett kollage med lite blå produkter som piggar upp hemmet efter julsakerna fått åka upp på vinden igen. Varandras motsatser. Värmande rött byts ut mot svalkande blått. Därför, glöm inte mässing till, så får du ändå en varm känsla på ditt hem. (Tryck bara på produkten för att veta mer eller köpa den.)

Kram på er och ha en fin dag!

Jannice

Kollage: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 

  1. Eva skriver:

    Fint med blått! Men om man blandar med mässing funkar det ihop tex i ett rum med också rostfritt och krom? Kök tex! Går det blanda olika metaller med varandra? Och grått med beige tex.

    1. Grått med beige, åh så snyggt och visst kan man blanda. Dock kanske jag inte hade valt att blanda ljusstakar tillsammans jämte varandra i krom och mässing. kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..