ANNONS

Veckans Feng Shuianalys

/

2560@60

Veckans Feng Shui analys tänkte jag göra på detta vackra hem. Stora fönsterpartier med ljusa väggar gör att flödet blir maximalt. Detta har man balanserat upp genom att bromsa energierna med:

1 Matta på golvet
2 Gardiner som mjukar upp och håller om rummet
3 Stor taklampa som hänger ner och lugnar flödet

Fin balans mellan metallen i det vita, vatten i den mörkblå mattan, jord i stolar och skänken till höger, elden i mässingslampan vid gardinen och krukorna i bokhyllan, och trä i buketten på bordet. Åter igen, väg in att de gröna kvistarna inte funnits på bordet. Då hade rummet behövt någon växt i bokhyllan, eller varför inte en palm på golvet i en vacker kruka.

1400@60-37

Underbart vacker bild. Personlig ting skvallrar om vem som bor där. Viktigaste tipset i den här analysen.

Tänk på vilka stilbärare som sätter den personliga prägeln på just ditt hem.

Jag brukar prata om att hellre ha stora ting än massa små. Här är ett fint exempel. En stor skål fylld med växter ger ett lyxigt intryck och skapar ett helt annat lugn än om det varit mindre och fler, som bara hade gett en massa intryck som följd.

Tänk vad en guldkant kan göra för inredningen. Här i tavlans ram. Detta ger eld till platsen och gör balansen i rummet komplett. Kan du hitta de resterande fyra elementen? Jord, metall, vatten och trä?

1400@60-36

Mörka och varma kulörer minskar ett rum. Ljusa och kalla förstorar. Bra att lägga på minnet om du vill jobba med optisk illusion i ditt hem. Ett kök i detta träslag gör att flödet går långsammare och du får ett lugnare intryck i köket.

1400@60-35

En bild på sovrummet, som jag är minst nöjd med av alla dessa fantastiska bilder. Skulle man göra en analys här på de fem elementen vad gäller kulör, blir det helt klart ett överslag av metall (vitt, ljusgrått, metallben). Saknar kontraster!

Jag hade:

Saknar växtlighet i form av lite grönska så det hade jag tagit in på nattduksbordet. En sänggavel i beige (ger jord) som bryter av mot den vita väggen och ger trygghet, istället för den som nu bara flyter in i väggen.

Jag hade tagit in en smutsblå pläd för att binda ihop övriga rums inredning och för att få in vattenelementet. Mattan hade då också upplevts mer som beige (nu känns den vit) och lugnat rummet. Fårskinnen i material blir eld, men jag hade ändå satt någon värmande ton på lampskärmen (konjakbrun) för att balansera upp rummet och hämta hem ramarnas kulör.

Ha en fin dag!

Kram Jannice

Mer bilder på hemmet hittar ni här på Sköna hem.

6
87

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00